Penaltı düellosu

A -
A +

Galatasaray geçen haftaki beraberliğiyle liderin iki puan gerisine düşünce dün akşamki Kayserispor maçı iki kat önem kazanmıştı. Rakip Kayserispor ise son haftalarda hiç beklenmedik yenilgilerin dağıttığı bir takımdı. Ama maç başladığında Galatasaray takımında özellikle Kerem Aktürkoğlu’nun ve de tabii ki İcardi’nin eksiklikleri dakika dakika karşımıza çıkıyordu. Boey, Nelsson, Abdülkerim ve Barış arka dörtlüsü Muslera’nın garantisiyle bana göre maçın başından sonuna kadar Galatasaray’ın ayakta kalan bloğuydu. 

 

 

Mecburi bir on bir

 

 

Orta alanda Galatasaray kazandığı topları öne doğru çıkarken öndeki çok zayıf üçlü yüzünden pozisyona çevirmede hayli sıkıntılıydı.

 

Kayserispor kalabalıklaşarak kendi sahasında kalması bu tıkanıklığın sanki bir başka sebebi oluyordu. Okan Hoca sahaya sürdüğü biraz da mecburiyetten kaynaklanmış takımıyla sıkıntı çekerken, tabii ki başta Tete olmak üzere Zaha ve Halil’in sıfır oyunu yüzünden ancak kazara pozisyon bulabilirdi.  

 

 

Değişiklikler de sıkıntılı

 

 

Torreira’nın komutasındaki orta alan Ndombele’nin zıplayıp hoplaması yüzünden Mertens’in de ağırlığını bir hayli düşürüyordu. Bu maçın ilgi çeken iki dakikasında birer penaltı yatacaktı. Muslera devre biterken kurtardığı penaltı ve de başka özellikleriyle bu arka dörtlünün sigortası olmaya devam edecekti. Fakat Kayserispor 58. dakikada bir kontrada beraberliği yakalıyordu. Ama başlıkta da söylediğim gibi bugün penaltı düellosu olacaktı. Ve Mertens de bu düellonun Galatasaray lehine sonuçlanmasını sağladı. 

 

Bu arada benim bir diyeceğim daha var. Okan Hoca şayet bu şampiyonluk iddiasını taşımak istiyorsa kurduğu 11’lerde hele hele yaptığı değişikliklerde daha biraz dikkatli ve titiz olmalıdır. 

Maçın adamı: Muslera

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.