Azerbaycan Türkiye’nin dostu ve ‘gardaşıdır'…

A -
A +
Cumhurbaşkanlığı seçiminde Azerbaycan neden sık sık gündem oluyor?
 
Muhalefete yakın kimi isimler bu aralar Azerbaycan hakkında tezvirat yapmaya başladı. Hayatı boyunca bu ülkeye gitmemiş, Azerbaycan ve Türk dünyası hakkında hiçbir telakkisi olmayan bu isimler Türkiye-Azerbaycan dostluğunu ve kardeşliğini zedelemek için halka yalan yanlış bilgiler servis ediyor ve her gelişmeyi Azerbaycan ile ilişkilendirmeye çalışıyorlar.
 
Önceki gün siyaset havarisi bir gazeteci çıkmış “Azerbaycan’dan Türkiye’ye dost olmaz, sadece KKTC’den dostumuz olur” demiş! Adam bütün Türk dünyasını da bir çırpıda yok saymış!
 
Bu ifadeler cehalet ötesi!.. İnanılmaz bir hırsın ve kinin yansıması. Demokrasinin bir gereğidir seçimler. Bu seçimleri bir savaşa dönüştürmek, her türlü hile, tezvirat mubahtır anlayışıyla hareket etmek çok ucuz ve gayri ahlaki fiillerdir.
 
Saçma bir harita üzerinden Turan Koridoru’nu Azerbaycan topraklarından çıkarmak, uzun yıllar boyu emek ve fedakârlıkla örülen kardeşlik ve dostluk köprülerini baltalamak, ancak bizim sol zihniyete mahsustur! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in dostluğunu çekemedikleri için iki ülkenin âli menfaatlerini dahi siyasete meze etmekten çekinmeyen bu tıynete bir ülke nasıl teslim edilebilir ki?
 
Peki Dr. Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı sonrası suçlayacak kimi buldular dersiniz? Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i! Bu çevrelere göre bu tercihte İlham Aliyev müdahalesi var! Bu her şeyden önce Sinan Oğan’a ve seçmenlerinin demokratik tercihlerine saygısızlıktır!..
 
Şimdi kitleleri hem Azerbaycan’a hem de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e karşı kışkırtmak, kinlendirmek için garip garip konuşmalar yapıyorlar. Koca koca adamlar, gözlerini diktikleri milliyetçi oyları almak için rüzgârgülü misali dönüyor dönüyor, sahte milliyetçilik söylemleriyle oy devşirmeye çalışıyor!
Türk milliyetçileri sahte ve samimi söylemleri ayırt edecek hafızaya ve bilince sahiptir. Bu tarihî hafıza dostunu da düşmanını da iyi bilir. Hele Türk devletleri deyince akan sular durur. Bir taraftan Kandil’e alenen göz kırpan öte yandan bozkurt işareti yapan, gizliden gizliye de Türk düşmanlarına selam çakanları da iyi tanır Türk milliyetçileri…
 
Türk Devletleri Teşkilatı için tek bir olumlu söylemi, destek içerikli cümlesi olmayanlar “Azerbaycan’dan Türkiye’ye dost olmaz” derler! Millî Mücadele yıllarında Azerbaycan yardımlarından dahi bihaber olan bu çevreler, ne Azerbaycan ne de Türkistan tarihini bilirler!
Atatürkçülükten geçinen bu çevrelerin, Millî Mücadele yıllarında Gazi’nin Azerbaycan Cumhurbaşkanı Neriman Nerimanov ile yakın dostluk ve iş birliğinden haberleri var mı? Yedi düvele karşı mücadele veren Türkiye ve Sovyet Rusya arasında silah, petrol ve para alışverişlerine aracılık eden ülkenin Azerbaycan olduğunu biliyorlar mı?
 
Bunlar sadece işlerine geleni iyi bilirler!
 
İç siyaset arenasındaki başarısızlıklarını, halkı anlamadaki yetersizliklerini, beceriksizliklerini kapatmak için kardeş ülkelere muhalefet yapacak kadar seviyeyi düşürmek gerçekten acınası bir hâldir!
 
Bunların canını sıkacak bir haber de benden olsun. Kazakistan’da yapılan bir ankette dünyada en sevilmeyen liderler sorulmuş! Başı Putin, Zelensky, Biden, Xi Jinping çekerek en sevilmeyen liderler olarak sıralanmış. Ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan en sonda yer almış! Yani en sevilen lider olmuş…
 
Türk dünyası kimi seveceğini çok iyi biliyor!
 
Hâsılı Azerbaycan sadece Türkiye’nin dostu değil, ‘gardaşıdır’…
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.