Merhamete ve insanlığa çağrı…

Sesli Dinle
A -
A +

Dünya tarihinin durgun akışı değişti…

 

İnsanlık, merhamet, vicdan ve ahlak sınavı veriyor. 9 milyonluk suni bir devlet 8 milyarlık dünyaya ve müesses nizama kafa tutuyor. "Deccal"ın sırtını sıvazladığı Siyonist İsrail, Gazze’ye haftalardır bomba yağdırıyor. On binlerce çocuk, bebek, kadın, yaşlı ve genç bu alçak ve orantısız saldırılarda hayatını kaybetti ve kaybediyor...

 

ABD ve Batılı devletler ve yönetenleri bu alçaklığa tam destek veriyorlar. Koskoca Arap dünyası suspus! En çok bu canımızı acıtıyor. Arap Ligi denen devletlerin cılız birkaç çağrı dışında elle tutulur bir icraatları yok neredeyse. Gazze’deki katliam birkaç yürekli cümle ve ambargo ile durdurulabilirdi oysa!

 

Şu an bu yürekli çağrı her zaman olduğu gibi Türkiye’den yükseliyor. Gazzeli mazlum çocukların, annelerin ve sivillerin dünyadaki tek hamisi olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu katliamın durdurulması için haftalardır tek başına büyük mücadele veriyor.

 

Kadın, vicdanın ve merhametin mümessili, şefkatin ve sevginin membaı ve bütün ulvi hislerin annesi değil miydi? Bayan Biden, Bayan Macron, Bayan Şi Cinping, Bayan Sunak, Bayan Scholz ve hatta Bayan Netanyahu neredesiniz? Siz kadın ve anne değil misiniz? Bu ulvi hisler sizde yok mu?

 

Ve Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi, bu tarihî mücadeleyi başka bir boyuta taşıdı ve First Lady’lere yönelik bir Zirve düzenledi. Merhametin, vicdanın, şefkatin sözde kaldığı bir dünyada bu Zirve hiç şüphesiz tarihî bir dönüm noktasıdır. Batılı kadınlara, dünyayı kadınlar kurtaracak diyenlere dev bir mesajdır aslında.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin First Lady’si Emine Erdoğan Hanımefendi, First Lady’ler Zirvesi'nde bütün dünyaya şu ortak bildiri ile önemli hatırlatmalarda bulundu:

 

“Bizler, devlet ve hükûmet başkanlarının eşleri ve ülke temsilcileri olarak tüm dünyaya, Gazze'de süren katliamları durdurmak için derhâl ve topyekûn harekete geçilmesi, Gazze'de okul, hastane ve diğer tıbbi tesisler, mülteci kampları, Birleşmiş Milletler tesisleri ve ibadethaneler dâhil tüm sivil yerleşim yerlerini hedef alan İsrail saldırılarının derhâl durdurulması, bu doğrultuda çatışmalara son verecek bir ateşkesin acilen tesisi ve Gazze'deki sivillere engelsiz, yeterli ve güvenli insani yardım temininin sağlanması, mevcut çatışma şartlarında yerinden edilmenin özellikle kadınlar, çocuklar ve yaşlılar üzerindeki ciddi etkisini vurgulayarak Filistinli sivil nüfusun zor yer değiştirmesine yönelik her türlü girişimin kesin bir şekilde reddedilmesi, tüm tarafların uluslararası insancıl hukuk ve uluslararası insan hakları hukuku da dâhil olmak üzere uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklerine derhâl ve eksiksiz olarak riayet etmesi çağrısını yapıyoruz. Her vicdan sahibi insanı bu küresel çağrımıza destek vermeye davet ediyoruz.”

 

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al-Sani'nin annesi Şeyha Moza binti Nasır’ın bu zirveye katılması Arap dünyasına büyük ve önemli bir mesajdır. Malezya Kraliçesi Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah’ın, İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf'un eşi Nadia El-Nakla’nın ve çok sayıda First Lady’nin bu Zirve’ye iştirak etmesi büyük önem taşıyor.    

 

Özbekistan First Lady’si Ziroat Mirziyoyeva’nın bu Zirve’ye iştirak etmesi ise İsmail Bey Gaspıralı’nın “Dil’de, Fikir’de ve İş’te Birlik” düsturunun güzel bir yansıması olarak bambaşka bir anlamı var.  Öyle ya uzaktaki kardeş gel demişti ve o da kalkıp gelmişti. Budur…

 

First Lady’lerin merhamete, vicdana, şefkate çağrısı dalga dalga büyüyüp, gitmesi gereken yere ulaşacaktır. Allah bu buluşmaları daim ve kaim etsin inşallah.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.