TikTok illeti!

Sesli Dinle
A -
A +
Türkiye’nin en büyük beka sorunu bana göre bu sosyal medya platformudur.
 
Ne ekonomik, ne askerî ne de diğer sorunlar korkutuyor! TikTok denen bu ucuz ve müptezel sosyal medya mecrası ülkemizin en ücra köylerine kadar sirayet etmiş, toplumu içten içe çürütüyor!
 
Aile mahkemelerinde, karakollarda kopan gürültünün ana kaynağı da burası. Uzak dağ köylerinde bile üç tavuk beslemeyen, iki sebze ekmeyen yurdum insanı bu mecrada sosyalleşiyor anladığım kadarıyla. Ama ne sosyalleşme!
 
Evli barklı, çocuklu anneler, babalar; işsiz kadınlar, erkekler buralarda kendilerince para kazanıp sosyalleşiyor/lar/mış! Twetter dışında hiçbir mecrayı kullanmadığım için bu platformun ismini hep gayriahlaki olumsuz haberlerle ilişkili olarak tanıdım ne yazık ki…
Önceki gün haber bültenini beklerken ünlü televizyon sunucusu Esra Erol’un programına denk geldim. Mütedeyyin bir hanımefendi iki gözü iki çeşme hem ağlıyor hem de anlatıyor; "Kocam TikTok’ta canlı yayın yaparak tanıştığı kadına gitti ve beni iki çocukla yüzüstü bıraktı!" diyor.
 
Az sonra karşı taraftaki kadının yeni boşandığı eski kocası canlı yayına bağlanıp anlatıyor; “Eski karım, bu sosyal medyalarda bulduğu insanlarla beni aldattı, iki yıl oldu hayata küstüm, ailemin yüzüne bakamadığım için kendimi hayattan soyutladım” diyor.
Gerçekten kanım donuyor!
 
İlkokulu dahi bitirmemiş bu insanlar neden ve ne için canlı yayın yapıyorlar? Bu canlı yayınlarla insanlara ne anlatacaklar? İnanılmaz bir trajedi bu. Ne ilim, ne irfan, ne tefekkür, ne ahlak kimsenin umurunda. Boşanan boşanana, evlilik hayatı artık bütün mahremiyetini kaybetti! Ailenin çatısı olan anne, bu sosyal medyalardan çıkıp çocuklarına iki tabak yemek pişirmiyor!
 
“Bugün mahkemelerdeki davaların büyük çoğunluğu ne yazık ki sosyal medya aldatmalarıdır. Ve genellikle kadın kaynaklıdır...” Bu sözler bir avukat arkadaşıma ait.
 
Geçen gün kuaförüm Asiye Hanım bana aynen şunu söylüyor:
“Meryem Hanım, nelere tanık oluyorum bir bilseniz. Eskiden genç kızlar baba evinden bohçalarını alıp kocaya kaçarmış! Hadi bunun anlayabileceğimiz gerekçeleri vardı. Sevda, başlık parası, ailelerin itirazı vs. Şimdilerde ise evli barklı kadınlar, koca evinden bohçalarını kapıp evli adamlara kaçıyor! Hele bazı erkekler var ki karılarının bohçalarını kendileri hazırlayıp ellerine veriyorlar!"
 
Asiye, başka şeyler de anlatıyor! Ürperiyorum. Sosyolojimizin alarm verdiğine uzun zamandır ara ara değinen birisi olarak en çok da siyasilere kızıyorum. Seçim meydanlarında hiçbirisi toplum sosyolojisine yönelik tek bir açıklama yapmıyor! Neden?
 
Bu toplumun sürekli övündüğü “Türk Aile Yapısı” bu sosyal medyalarda tuzla buz olurken bu görmezden gelme neden? TikTok bütün gelişmiş ülkelerde bir bir yasaklandı. Türkiye, bu sosyal medyaya erişimi neden engellemiyor?
 
Beyler, hanımlar, aile yok olursa ülke de yok olur zira en büyük beka sorunumuz bozulmuş aile yapısıdır! Asrın Yesevisi merhum Seyyid Ahmet Arvasi Hoca aile için bakınız ne diyor:
 
“Dinimize göre, insanlık aile ile başladı. Yüce kitabımız Kur'ân-ı kerime göre, bu aile, bir erkek ve bir kadından ibarettir... İnsanlık Thomas Hobbes gibi vahşi ve egoist bir canavar olan fertler ile başlamadı. Durkheim'in savunduğu gibi özel hayata ve şahsiyete imkân ve fırsat tanımayan insan sürüleri demek olan klan ile de insanlık başlamadı. İslam dini, sosyolojisini, aile üzerine kurar.”
Şimdi bu aile hayatı dinamitleniyor!
 
Sözlerimi bitirirken Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum:
 
“Sayın Cumhurbaşkanım, Türk aile yapısının bekası için lütfen bu TikTok illetine yasak getiriniz, lütfen!"
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.