Türk dünyası da ‘Erdoğan’ dedi…

Sesli Dinle
A -
A +
Demek ki neymiş?
 
Herkes kendi çapında lider olsa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderlerin piri imiş demek ki! İşte hep birlikte şahit olduk.
Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimini Türk dünyası da nefesini tutarak izledi. Aslında Türk dünyasında dillendirilmese de ciddi bir endişe de vardı. 
 
Millet İttifakı bileşenlerinin büyük çoğunluğunun “Türk” sözcüğüne dahi tahammülünün olmadığı gerçeği çeşitli vesilelerle verdikleri beyanatlarla ortada idi. Anayasanın ilk dört maddesini sık sık tartışmaya açmak istediklerini söyleyen bu zihniyetin zaten bir Türk dünyası telakkisinin olmadığı da açıktı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kafkasya ve Türkistan coğrafyasında oldukça popüler bir isim. Türk dünyasına yaptığım seyahatlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ne denli sevildiğine bizzat şahit oldum. Hiç unutmuyorum, Kazakistan’ın Türkistan eyaletinde Hoca Ahmet Yesevi Hazretlerinin ablası Gavhar Ana’nın türbesini ziyaretimde bir Kırgız Türkü abla ile karşılaşmıştım. Türkiye’den geldiğimizi öğrenince çok heyecanlanmış uzun uzun Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan söz etmiş ve kendisini rüyada gördüğünü, tanışmak istediğini, Erdoğan’ın bütün Türklerin başkanı olduğunu söylemişti.
 
Cumhurbaşkanlığı seçimi bütün Türk dünyası için çok önemliydi. Zaten seçimin ilk sonuçlarının akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ilk tebrik eden liderler Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan Cumhurbaşkanları ile Macaristan Başbakanı oldu.
Gagavuzya Cumhurbaşkanı İrina Vlah’ın Twetter’da yaptığı şu paylaşımdan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aslında bütün Türk topluluklarının ümidi ve kıymetlisi olduğunu anlıyorsunuz:
 
Paalı dostumuzu, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı, bütün ürektän kutlêêrım Türkiye Cumhurbaşkanı seçimnerindä enseyişinnän. Türkiye halkı dooru karar yaptı, destekleyip Sayın Cumhurbaşkanı hem onun yaptıklarını. Dua ederiz Sayın Erdoğan’a büük saalık hem kuvet. Bekleeriz Moldovada!
 
İrina Hanım, Türk halkı doğru karar verdi diyor!
 
Azerbaycan’da Bakü başta olmak üzere birçok şehirde coşkulu kutlamalar yapıldı. Tarih ilk defa böyle bir şeye tanık oluyor!
 
Balkanlardan Tanrı Dağlarına kadar olan bütün Türk coğrafyasının aynı kader ve ülkü birliği içinde kenetlenmesinin Erdoğan dönemine denk gelmesi bir tesadüf olmasa gerek. Türkistan’dan bana yazan Ahıska Türkü İsmail, Erdoğan için dua ettiğini söylüyor. Moğolistan’dan Kazak Türkü Muhammed, “İyi ki Erdoğan var” diyor. Aysel, Şirin, Günel, Servin… Azerbaycanlı kızlar ve hepsi de Erdoğan diyor…
 
Türk dünyası gerçekliğinde Türkiye büyük adımlar attı. Bu adımların mimarı hiç kuşkusuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan… Ancak MHP lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin verdiği destek ve dayanışma, ülkücü kadroların bu konudaki bilgi ve tecrübesini de unutmamak gerek.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yeni kabinesini oluştururken bir TÜRK DÜNYASI BAKANLIĞI’nı da ihdas etmesini ümit ediyorum. Ancak bu bakanlığın icrası sembolik anlamda MHP’de olmalı zira bu ülkede Türk dünyası, Turancılık davasının adresi MHP’dir.
 
Bir vakitler Avrupa Birliği Bakanlığı’nı kuran Türkiye, geleceği için daha hayati olan bu bakanlığı neden kurmasın? Hâlen Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında hizmet veren TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, YTB benzeri pek çok devlet kurumu maddi ve manevi anlamda önemli bir güç olarak "Türk Dünyası Bakanlığı" çatısı altında toplanmalıdır. Bu bakanlık sadece Türk Cumhuriyetlerine özel çalışmalar yürütecek ve daha büyük hedefler için lokomotif görevini ifa edecektir.
 
Ne diyelim?
 
Yeni dönem Türk dünyasına hayırlar getirsin inşallah...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.