Türkmeneli sahipsiz mi?

A -
A +

Irak Türkmeneli’den acı ve düşündürücü bir haber geldi.

 

Hüseyin Bayatlı, Türkmenlerin önemli liderlerinden biriydi, Türkiye sevdalısıydı, Irak Türkmenlerinin ağabeyiydi. Liderdi, ak saçlıydı lakin kara bahtlıydı. PKK ve yandaşlarının gönderdiği bir Drone’la bulunduğu hedef vuruldu.

 

Yer Türkmeneli ilçesi Kifri…

 

Irak Türkmenlerinin Lideri Hüseyin Alloş Bayatlı ne yazık ki PKK tarafından şehit edildi. Bu meşum olay hem Irak Türkmenlerinde hem de bulunduğu Kifri’de büyük infiale sebep oldu. Bu melun saldırı maalesef Türk kamuoyu tarafından duyulmadı bile.

 

Peki Kifri neresi?

 

Oldukça eski bir yerleşim bölgesi olan Kifri, Osmanlı döneminde Salahiye olarak biliniyordu. 1918 yılına kadar Osmanlı imparatorluğunun bir parçası olan belde ne yazık ki bu tarihten sonra yereldeki Kürtlerin desteği ve ihanetiyle İngilizler tarafından işgal edildi.

 

Irak devleti döneminde bir süre Kerkük Valiliğine bağlı bir belde iken Saddam Hüseyin’in bölgeyi Araplaştırma doktrini sonucu bölge Diyala Valiliğine bağlandı. 1991 yılında peşmergeler tarafından ele geçirildi.

 

ABD işgali sırasında uzun süre sessizliğini ve sükûnetini koruyan ilçede yaşayan Türkler yeniden Kerkük Valiliğine bağlanmak için birtakım girişimlerde bulundular. Ancak bu talep özellikle Kürtler tarafından kabul görmedi ve bu girişimler baskılandı.

 

Farklı Kürt gruplarının çatışma alanlarından birisi olan Kifri’de Türkmenler kendi millî varlıklarını korumak için büyük çaba harcadılar. Irak devletinde ilk iki Türkmen okulundan biri de Kifri’de açıldı.

 

İki cendere arasında Gök bayrağı dalgalandırmaya çalışan soydaşlarımız ne yazık ki büyük baskı altında varlıklarını sürdürmeye çalışıyorlar. Her şeye rağmen, her türlü entrika ve baskıya rağmen biz buradayız diyorlar.

 

Peki Hüseyin Bayatlı neden hedef yapıldı?

 

Uzun zamandır PKK ve yandaşları başta olmak üzere Kürdistan Yurtseverler Birliği Partisi üyelerinin Kifri’de Türkmen bulunmadığını iddia etmesi, Türk kimliğini ve varlığını reddetmesi, bölgenin tamamen Kürtlerden oluştuğunu söylemesi Türkmenler arasında tepkiye sebep olmuş ve Merhum Hüseyin Bayatlı’nın Avukat oğlu Ali Hüseyin Bayatlı önderliğinde bölgenin ileri gelenleri ve kimi akademik çevreler bu konuda bir açıklama yapmak zorunda kalmışlardı. 

 

Bu açıklamaların akabinde bu saldırının gerçekleşmiş olması saldırının faillerinin kimler olduğunu anlatıyor aslında.

 

Sadece Kifri değil, Kerkük, Erbil, Musul, Tuzhurmatu… Bütün Türkmeneli’de ne yazık ki soydaşlarımız ciddi anlamda bir Kürt tasallutu ve tehdidi altında varlıklarını sürdürmeye ve Türkiye’ye bağlılıklarını ifade etmeye devam ediyorlar.

 

Bir Türkmen lidere neden saldırı düzenlenir?

 

Amaç açık, hedef sabit ve niyet herkesin malumudur. Türkmeneli yok edilmekte, bölge halkı göçe zorlanmakta, kimlikleri yok sayılmakta, bölge Türklerden arındırılmaya çalışılmaktadır.

 

Bir Türkmen lideri böyle kansızca, kahpece ve rezilce şehit etmek tam da PKK ve türevlerinin tıynetidir. Bu saldırılarla Türkmenler sindirilemez, varlıkları ve kimlikleri yok sayılamaz.

 

Türk ordusundan kaçan dağ fareleri soluğu güney bölgelerinde alıyor. Bölgedeki masum Türkmenlere saldırarak güya intikam alıyorlar. Bu dağ fareleri bilsinler ki Türk her yerdedir.

 

Türkmeneli sahipsiz mi?

 

PKK ve türevleri hiç unutmasın ki…

 

Türkiye, bölgeyi adım adam takip etmekte, olup bitenleri not etmektedir. Türkmenler ve Türkmeneli Türk dış politikasının millî perspektifi içindedir. Türkmeneli asla sahipsiz değildir.

 

Türkmen Beyi Hüseyin Bayatlı’ya Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.