Farkı savunma önledi!

A -
A +

Beşiktaş maça çok iştahlı başlayıp meyvelerini de hemen toplayarak 2-0 öne geçtikten sonra farkı çok daha açabilirdi. Top akıllıca Kocaelispor’a bırakıldı ve rakibin de geride geniş alanlar bırakması sağlandı. Buraya kadar planlar işledi ancak farkın daha da açılmasını engelleyen, hatta Kocaelispor’un oyuna ortak olmasını sağlayan faktörler oldu. İki farktan sonra temaslı oyundan vazgeçildi. Bu yüzden rakibin boşluklarını değerlendirme şansını tepti Beşiktaş.

Temas olmayınca...

Siyah beyazlı oyuncular hocalarını dinlese Kocaelispor çoktan teslim olabilirdi. Zira Sergen Yalçın 2-0’dan sonra bile savunma oyuncularına ileri çıkmalarını işaret ediyordu. İleri derken hücuma çıkmalarını değil, savunma hattını biraz daha önde kurmalarını istiyordu. Böylece temaslı oyun gerçekleşir ve rakibin gerideki boşluklarında cirit atılırdı. Sergen Yalçın 2-1’den sonra hücumda tek aksayan isim olan Abraham’ı çıkardı ve Toure’yi santrfora, Jota’yı da sol kanada çekti.

Değişiklikler yaramadı

Toure sol kanatta mikser gibi çalıştığı, Jota da bu özellikte olmadığı için değişiklikler beklenen sonucu vermedi. Çünkü Toure ilerde son adam olarak kalınca mikser çalıştırmadı. Cerny’nn çıkarılması da Kartal’a yaramadı. Çek oyuncu Beşiktaş’ın beyninin sağ lobu. O çıkınca aksama başlıyor. Kocaelispor se elinden geleni yaptı. Çoğu takım 2-0’dan sonra dağılırdı ama onlar şanslarını sonuna kadar zorladı. Tayfur ve Show, yeşil siyahlıların en iyileriydi.

 

Maçın adamı: Cerny

 

Murad Tamer’in önceki yazıları...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.