Afiyet olsun!

Sesli Dinle
A -
A +
Yahu hangi birini yazayım. Üzerimize sel gibi müjde yağıyor. Enerjide devrim yaşanıyor. Artık özbeöz Türk malı doğalgazımız da var petrolümüz de… Savunma sanayiimiz tarih yazıyor. İHA’lar, SİHA’lar Kızılelma parmak ısırtıyor.
 
Libya, Mısır, İsrail, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emîrlikleri, Katar son olarak Suriye, Türkiye ile ticareti arttırmak için sıraya girdi.
 
Ekonomik güven endeksi aralıkta 97,6 ile zirvede. İmalat sanayi güven endeksi 101,6’ya Perakende güven endeksi 127,5’e tırmanmış durumda. Ülkemiz istikrarlı büyüyor vatandaşın geliri çoğalıyor, sıkıntı çekmeden geçiniyor.
 
Dünya ülkeleri enflasyonu düşüreceğim diye faiz yükseltti, ama ekonomileri daraldı. Türkiye faizi düşürdü, ekonomide tarih yazdı...
 
Şirketlerimiz çok üretiyor, çok satıyor çok kazanıyor, çok vergi ödüyor. Bütçemiz fazla veriyor. Bu tablo yaşanmasa asgari ücret 1 yılda %100 artar mıydı? EYT bayramı yaşanır mıydı? 2 milyon 250 bin emeklilikte yaşa takılanların tazminatının ödenmesi için işverenlere kredi garanti fonu ile destek sağlanır mıydı? Yıllık 150 milyar liralık ek maaş yükü nasıl karşılanırdı? 
 
Hükûmetin ister muhalifi ister destekçisi olsun, her EYT’li maaşını aldığı zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hatırlayacak. O olmasaydı bu nimete kavuşamazdım, diyecek, dua edecek...
 
Avrupa gaz bulamadığı için odun yakarken, Türkiye’de doğalgaz fiyatları %12 aşağı çekildi. Ocak ayında 1.000 liralık gaz faturası 879 liraya düşecek.Şuraya bakar mısınız?
 
Bankaların kasım ayındaki kazancı 53 milyar lirayla 1 yılda tam 5’e katlanmış. 11 ayda 389 milyar lira kâr ettiler. Sermaye yeterlilikleri %19’a tırmandı. Gözümüz yok. Peki bunu nasıl sağladılar?
 
Kredi dağıtarak faiz geliri elde ederek... Vatandaş dövizden yangından kaçar gibi kaçıyor... Bireysel yatırımcı geçen hafta 2,3, şirketler 2,7 milyar dolar sattı. Toplam döviz mevduatları 194 milyar dolarla 3 yılın en düşük seviyesine indi. Geçen sene aralıkta 238 milyar dolarları vardı. 1 yılda tam 44 milyar dolar sattılar. Dövizden çıkan para borsaya akıyor. Hisse senetleri kapanın elinde kalıyor.
 
Soruyorum size bizden başka e-Devlet gibi bütün problemlerin anında çözüldüğü bir sisteme sahip başka ülke var mı?
 
Vatandaşın sağlığını anında görüntüleyen onu yönlendiren, randevusunu alan, doktorunu söyleyen e-Nabız programı bizden başka kimde var?
 
Bugün yurdun dört bir yanında cep telefonlarını kesintisiz nasıl kullanıyoruz? Bunun altyapısını kim kurdu?
 
İnternetin güvenli ve hızlı çalışmasını sağlayan fiber optik kabloları Edirne’den Kars’a kadar kim döşedi. 
 
4’ü haberleşme (Türksat 3A, Türksat 4A, Türksat 4B, Türksat 5A), 3’ü gözlem (Göktürk-1, Göktürk-2 ve RASAT) olmak üzere aktif 7 uyduya nasıl sahip olduk?..
 
Dile kolay, haberleşme uyduları ile bugün 110 ülke ve 3 milyar insana ulaşıyoruz.
 
Elektrik kesintilerini ne çabuk unuttuk. Doğalgazla çalışan santrallerimiz enerji üretiyor, Irak'a, Yunanistan'a, Bulgaristan'a ve Gürcistan'da elektrik satıyoruz.
 
Şehirlerimizde eskiden havadan nakledilen hatlar şimdi yer altına indi. Hatırlayın, bir fırtınada teller kopuyor, kar yağışında, yağmurda kısa devreler yaşanıyor, voltaj düşüyor, vatandaş büyük sıkıntı yaşıyordu. Şimdi öyle mi? 24 saat 220 volt enerji elinizin altında.
 
Oturduğunuz yerden yemek içmek ihtiyaç siparişi veriyorsunuz, ayağınıza geliyor. Otobüs, uçak, vapur biletlerinizi 1 dakikada alıyorsunuz.
 
Banka işlemlerinin tamamını bulunduğunuz her yerden cep telefonuyla halledebiliyorsunuz. Bunlar kendiliğinden mi oldu.? Elbette hayır.
 
Planlı programlı muazzam kalkınma hamlesiyle. Vatanı için canını dişine takan gecesini gündüzüne katan hükûmete, Altılı Masa denilen yamalı bohça alternatif olarak gösteriliyor ya ona çok ama çok fena bozuluyorum.
 
Not: Bu gece kavuşacağımız 2023 yılının ülkemize milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Nimete kavuşanlara afiyet olsun.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.