Deprem izlenimleri belgesel oldu! “Adiyaman Blues”ta ilk gösterim

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Deprem izlenimleri belgesel oldu! “Adiyaman Blues”ta ilk gösterim

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Geçtiğimiz yıl birçok kentte yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'de büyük bir yardımlaşma seferberliği başlamıştı. Yönetmen Kaan Burak Şen de, “Adıyaman Blues” adlı dokümanter filminde o yardım dönemini konu aldı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ- Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonrasında sağlanan dayanışmayı merkezine alan “Adıyaman Blues” adlı dokümanter filmin ilk gösterimi, önceki gece Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

Depremin kırkıncı günü afet bölgesine giden bir gazetecinin saha izlenimleriyle başlayan “Adıyaman Blues” belgeseli, Kübra Kuruali’nin Adıyaman Polis Amca İmam Hatip Ortaokulunda depremzedeler için hizmet eden İnsan İzi ailesine gönüllü olarak katılmasından sonra pek çok gönüllü gibi sahaya tekrar tekrar gitmesini ve Adıyaman halkıyla kurdukları bağı anlatıyor.

BELGESELİN AMACI KAYIPLARIMIZI ANMAK...

Yönetmenliği Kaan Burak Şen’in yaptığı eserin prodüktörü Kübra Kuruali, belgeselle anlatmak istedikleri şeyin hem 6 Şubat depremlerini unutmamak hem kayıplarımızı anmak hem de birbirimiz için bir yerden bir yere her zaman kalkıp gidebileceğimiz fikrini zihnimizde taze tutmak olduğunu söyledi.

Eserin devamı mahiyetindeki ikinci bölümü ise ramazan ayında TVNET televizyonu ve TVNETX dijital mecrasından seyirciyle buluşacak.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...