Mahkemeden Dilan Polat davasında tüm şüphelilere tahliye kararı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Mahkemeden Dilan Polat davasında tüm şüphelilere tahliye kararı

Kültür - Sanat Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçundan tutuklu bulunan Dilan Polat ve Engin Polat soruşturmasında tutuklu bulunan tüm şüpheliler, “Vergi usul kanununa muhalefet” suçundan tahliye edildi. Ancak 2 ayrı suçtan daha tutuklu bulunan Dilan ve Engin Polat ile diğer şüpheliler cezaevinden çıkamayacak.

Kara para aklama, vergi kaçırma gibi 4 ayrı suçtan tutuklu bulunan Dilan Polat ve Engin Polat soruşturmasında tahliye kararı çıktı. Dilan Polat soruşturmasında tutuklu bulunan tüm şüpheliler, “Vergi usul kanununa muhalefet” suçundan tahliye edildi. Ancak, yaklaşık 6 aydır cezaevinde bulunan Dilan Polat, Engin Polat ve diğer şüpheliler cezaevinden çıkamayacak.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Engin Polat ve Dilan Polat hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Vergi kanununa muhalefet” suçlarından başlatılan soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 12 şüpheli, 5 Kasım tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

1 SUÇTAN TAHLİYE KARARI

Soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Aylık tutukluluk incelemesini yapan Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, Dilan Polat ve Engin Polat dahil olmak üzere tutuklu şüphelilerin, “Vergi Usul Kanununa Muhalefet” suçundan tahliyesine karar verdi. “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması” suçlarından ise tutukluluk hallerinin devamına karar verilen Dilan Polat ve Engin Polat, cezaevinden çıkamayacak.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...