'Mukaddes Emanetler' ona emanet! Hepsi Türkiye'deki bu ofiste restore ediliyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Kültür - Sanat Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Şişli'de Bilgisayar Mühendisi Özer Celep, 15 yıldır Peygamber Efendimize ait mukaddes emanetlerin bakım ve onarımını gerçekleştirerek gelecek nesillere ulaşmasını sağlıyor. Yattığı, kokusunun sindiği hurma ağacının lifinden yatağa, ayak izlerine, Sakal-ı ve Saç-ı Şerifi’nden, Ravza-i Şerifi’nin örtüsüne kadar pek çok mukaddes emanet burada sergileniyor.

Peygamber Efendimize ait eşyalar, mukaddes birer emanet olarak görülmüş ve sahabe tarafından muhafaza edilerek nesilden nesile aktarılmıştır. 1400 yıllık zaman boyunca gerek devletler gerekse ailelerin büyük bir muhabbet ve hürmetle muhafaza etmesiyle dünyanın çeşitli bölgelerine dağılmıştır.

Bundan 15 yıl önce Kadir Gecesi’nde gittiği bir camideki Sakal-ı Şerif’in muhafaza edildiği sandığın yıprandığını gören Özer Celep'in hayatı bir anda değişiyor. O tarihten itibaren mukaddes emanetleri gelecek nesillere daha korunaklı ulaştırmak için özel olarak çalışmaya başlıyor. Celep, büyük bir titizlikle kendisine getirilen emanetleri restore ediyor.

HEPSİ ONA GELİYOR

Emaneti eski muhafazasından çıkaran Celep, bakımlarını ve temizliğini yaptıktan sonra bal mumunu değiştiriyor. Ardından da emanet yeni muhafaza içerisine yerleştirilerek gelecek nesillere ulaşması için hazırlıyor.

'Mukaddes Emanetler' ona emanet! Hepsi Türkiye'deki bu ofiste restore ediliyor - 1. Resim

Öte yandan, Celep restorasyonunu yaptığı Kutsal emanetleri dairesinde sergiliyor. Peygamber Efendimiz’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) yattığı, mübarek kokusunun sindiği hurma ağacının lifinden olan yatağa, ayak izlerine, Sakal-ı ve Saç-ı Şerifi’nden, Ravza-i Şerifi’nin örtüsüne kadar birçok kutsal emanet yer alıyor.

Ayrıca Peygamber Efendimiz’in, Saç-ı Şerifi’nin de sergilendiği alanı ziyaret edenler gözyaşlarını tutamıyor. Kutsal emaneti restore ettirmek isteyen kurumlar ve şahıslar, mukaddesemanetler.com.tr ve kutsalemanetler.com.tr web siteleri üzerinden Özer Celep ile iletişime geçebiliyor.

NASIL BAŞLADI?

Mukaddes Emanetlerin bakım ve onarımı yapan Özer Celep çalışmalarının nasıl bu noktaya geldiği hakkında şunları söylüyor:

'Mukaddes Emanetler' ona emanet! Hepsi Türkiye'deki bu ofiste restore ediliyor - 2. Resim

"Burası Peygamber Efendimiz'in mukaddes emanetlerinin restorasyon yapıldığı bir yer. Özel bir yerdeyiz. Takribi 15 yılı aşkındır Efendimiz'in (sallallâhu aleyhi ve sellem) emanetlerinin restorasyonunu yapıyorum. Nasıl başladık?

'Mukaddes Emanetler' ona emanet! Hepsi Türkiye'deki bu ofiste restore ediliyor - 3. Resim

Aslında bu gönlümüzde var olan bir şeyin vakti, zamanı geldiğinde vuku bulmuş hali. 15 sene öncesinde, Kadir Gecesi’nde gittiğim bir camide Sakal-ı Şerif'i gördüğümde o günün şartlarında belki en iyisi oydu ama zaman içerisinde deforme olmuş bohçaları, sandığını, muhafazasını görmek beni çok hüzünlendirmişti.

Sonrasında hocamız bize, 'Bu tarz sanat çalışmalarınız var. Efendimizin Sakal-ı Şerif'i içinde çalışma yapar mısınız' dedi. Bunun üzerine fiziki olarak başlayan bir çalışma bugün dünyaya yayıldı.

'Mukaddes Emanetler' ona emanet! Hepsi Türkiye'deki bu ofiste restore ediliyor - 3. Resim

Bize artık alıştıkları için kolay ulaşılıyor. Benimsenmiş olan bir yer. Kutsal emanetlerin restorasyonunun yapıldığı bir yer olarak biliniyor. Resmi kurumlardan veya şahıslardan olsun, elinde Efendimiz'e (sallallâhu aleyhi ve sellem) ait veya diğer mübarek büyüklerimize ait bir emanet varsa onların bizden sonraki nesillere ulaşmasıyla alakalı olarak muhafaza çalışmalarını yapıyoruz. Bunlar çok fazla bilindiği ve insanlar tarafından vakıf olunduğu için vesilelerle bize ulaşıyorlar" 

"BU KOKU BENZERSİZ"

“Efendimiz'e (sallallâhu aleyhi ve sellem) ait bereketler mevcut. Ümmetin ortak bereketleridir. Şu an bizde, bizden sonra da başkalarında olacak. Biz bir köprüyüz. El yazısı, Kuran-ı Kerim mezura gibi deriye yazılmış. Bu şekilde saklanmış.

'Mukaddes Emanetler' ona emanet! Hepsi Türkiye'deki bu ofiste restore ediliyor - 4. Resim

Efendimiz'in (sallallâhu aleyhi ve sellem) ayak izleri, ahşaba yapılmış Kadem-i Şerif örneği. Efendimiz'in (sallallâhu aleyhi ve sellem) yattığı mübarek kokusunun sindiği yatak. Bu hurma ağacının lifi. Bu koku dünyada başka hiçbir şeye benzemiyor. Ağaçtaki parçada böyle kokunun olması akılla anlaşılabilir bir şey değil. Benim anlayabildiğim bir şey değil.

'Mukaddes Emanetler' ona emanet! Hepsi Türkiye'deki bu ofiste restore ediliyor - 5. Resim

Efendimiz’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) Ravza-ı Şerifi’nin örtüsü. Ziyaret ettiğinizde duvarda asılı olan mübarek örtü. Hacerül Esved taşından bir parça. Şahitlik yapıyor ya bizlere de şahitlik etsin. Kabe-i Muazzama’nın kapısının örtüsü. Eski zamanlara ait ve çok kıymetli. Peygamber Efendimiz’in Saç-ı Şerifleri. Mucizelerini anlatmakla bitiremeyiz. İnan ki, biz bundan eminiz. Efendimiz’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) bizzat huzurundayız”

'Mukaddes Emanetler' ona emanet! Hepsi Türkiye'deki bu ofiste restore ediliyor - 6. Resim

"BİZDEN SONRA ÜMMETLERE ULAŞABİLMESİ İÇİN SORUMLULUKLARIMIZ VAR"

 “Peygamber Efendimiz’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) mübarek Sakal-ı Şerifleri. Böyle bir muhafaza içerisinde. Bizden sonra ümmetlere ulaşabilmesi için bazı sorumluluklarımız var. Sorumluluklar neticesinde bizim bu emaneti daha sağlıklı, konforlu ve daha güvenli bir muhafaza içerisine almamız gerekiyor.

Göstermiş olduğumuz aşkı, muhabbeti kendisine sunmamız gerekir. Buradaki muhafaza, eski muhafaza. Örneklendirecek olursak, o emaneti buradan çıkarıp bakımlarını ve temizliğini yapıp, bal mumunu değiştirdikten sonra yeni muhafaza içerisine koyuyoruz. Bu muhafaza içerisinde yenilenmiş oluyor” 

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...