Netflix'ten sürpriz zam! Abonelik planlarının fiyatı arttı

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
- Güncelleme:
Netflix'ten sürpriz zam! Abonelik planlarının fiyatı arttı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / Engadget

Netflix, Amerika Birleşik Devletleri'nde abonelik fiyatlarına zam yaptı. Premium planının fiyatı ayda 23 dolara kadar çıktı. Peki, zam Türkiye'ye de yansıyacak mı?

Netflix, iki abonelik planında fiyat artışı yaptığını duyurdu. Şirket üç aylık gelir bilançosunu açıklarken, ABD'de Temel ve Premium planlarının fiyatlarına zam yaptığını açıkladı. Popüler internet TV ağı Netflix'in bu yılın başlarında sonlandırdığı Temel planın aylık fiyatı10 dolardan 12 dolara çıkarken,Premium planın fiyatı ise son zamla 20 dolardan 23 dolara yükseldi.

Netflix, reklam destekli abonelik planının 7 dolar ve Standart planın ise 15,49 dolar seviyesinde kalacağını açıkladı. Bu son zama kadar şirket en son 2022'nin başlarında fiyatları artırmıştı.

Peki, Netflix'in ABD'de yaptığı zam Türkiye’yi etkiler mi?

Şimdilik bu fiyat artışının Türkiye'ye yansıyıp yansımayacağı bilinmiyor. 

NETFLIX FİYATLARIN HALEN UYGUN OLDUĞUNU İDDİA EDİYOR

Şirket, üç aylık bilançosunu açıkladığı raporda şöyle yazdı:

"Ücretli paylaşımı uygulamaya koyarken fiyat artışlarını çoğunlukla duraklatsak da genel yaklaşımımız aynı kalıyor. Çok çeşitli ihtiyaçları karşılayacak çeşitli fiyatlar ve planlar sunuyoruz ve üyelerimize daha fazla değer sundukça zaman zaman onlardan biraz daha fazla ödeme yapmalarını istiyoruz. Başlangıç fiyatımız diğer yayıncılarla son derece rekabetçi ve örneğin ABD'de aylık 6,99 dolardan, tek bir sinema biletinin ortalama fiyatından çok daha düşük."

Şirketin şifre paylaşımını sınırlaması da işe yaramış gibi görünüyor. Üyelerin sayısı yıllık yüzde 10'luk önemli bir artışla 247,15 milyona ulaştı. Ücretli net abone kazanımı 3. çeyrekte 8,76 milyon arttı. 

Ayrıca Netflix'in reklam destekli planı, mevcut olduğu ülkelerdeki tüm yeni kayıtların yüzde 30'unu oluşturduğu için beklentiyi karşıladı. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...