Steve McCurry sergisi Beyoğlu'nda: İnsanlığın renkleri

- Güncelleme:
Steve McCurry sergisi Beyoğlu'nda: İnsanlığın renkleri

KÜLTüR - SANAT Haberleri

İstanbul son günlerde tanınmış sanatçıların mühim fotoğraf sergilerine ev sahipliği yapıyor. Onlardan biri de “Afgan Kızı” gibi hafızalara kazınan enstantanelere imza atan Amerikalı Steve McCurry’nin İstanbul Sinema Müzesi’ndeki sergisi...

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - “Steve McCurry” adlı fotoğraf sergisi, sanatçının son 30 yılda dünyanın farklı bölgesinde çektiği ikonik 51 fotoğrafı bir araya getiriyor.

Sergide sanatçının 2011 yılında İstanbul seyahatinde ortaya çıkardığı fotoğrafların yanı sıra daha önce hiç yayınlanmamış ve içlerinde Ara Güler’in de bulunduğu 6 kare de sanatseverlere sunuluyor. Amerikalı fotoğrafçının enstantaneleri, farklı renk ve kimlikteki insanların hikâyelerini buluşturuyor. Eserlerinde insanın peşine düşen Steve McCurry, “Fotoğraflarımın çoğunun temeli insan. İnsanın çevresine kurduğu tüm duvarların yıkıldığı, gerçek benliğin belirdiği anın, insanın yüzüne kazınmış yaşanmışlığın peşindeyim” ifadelerini kullanıyor. Sergi, 31 Temmuz’a kadar  Beyoğlu'nda görülebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...