Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Türk Hava Yolları ikramını Göbeklitepe buğdayıyla hazırlayacak! Yolcular dünyanın ilk ekmeğini havada yiyecek

Türk Hava Yolları (THY) havacılık tarihinde bir ilke imza attı. Şanlıurfa Göbeklitepe'de üretilen buğdayla yapılan dünyanın ilk ekmeğinin yolculara ikram edileceği duyuruldu.

Kaydet
a- | +A

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat havacılık tarihinde ilk defa gerçekleşecek kültürel bir uygulamayı duyurdu.

Şanlıurfa'nın Göbeklitepe bölgesinde üretilen buğdaydan yapılan, "dünyanın ilk ekmeği" olarak nitelendirilen ekmeğin 22 Eylül'de ABD'nin New York kentine icra edilecek uçuşta yolculara ikram edileceğini bildirdi.

Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, medeniyetin beşiği olarak bilinen Taş Tepeler ile Göbeklitepe'de günümüzden 12 bin yıl önce tarımsal devrimin yaşandığını bildiklerini belirtti.

Türk Hava Yolları Göbeklitepe buğdayından ekmek sunacak! Yolcular dünyanın ilk ekmeğini yiyerek - 1. Resim
Başlık ResmiTürk Hava Yolları Göbeklitepe buğdayından ekmek sunacak! Yolcular dünyanın ilk ekmeğini yiyerek - 1. Resim

GÖBEKLİTEPE BUĞDAYI

Bu devrimde en önemli yerin ekmeğe ait olduğuna dikkati çeken Bolat, "Evcilleştirilen buğday ve elde edilen ekmek günlük yaşamda ve toplumsal ritüellerde büyük rol oynamış, bu bölgede yerleşimin, tarımsal üretim tekniklerinin, öğütme ve pişirme yöntemlerinin gelişmesini sağlamış." ifadelerini kullandı.

Bolat, gastronomik anlamda büyük bir sıçrama olan buğday ve ekmeğin tüm inançlar ile dinlerde ne kadar önemli olduğunu bildiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ülkemizin en önemli arkeolojik kazı alanlarından biri olan bu bölgeden elde edilen buğdaydan elde edilen ilk ekmeği yolcularımızla buluşturacak, Anadolu'nun köklü tarihini ve zenginliklerini dünyanın dört bir yanında tanıtacağız. İlk olarak 22 Eylül'de New York uçuşumuzda yolcularımızın beğenisine sunacağımız bu ekmek üstün hizmet ve ikram kalitemizin bir örneği olmasının yanı sıra kültürel zenginliklerimizi tanıtma noktasındaki kararlılığımızı da ortaya koyuyor."

BAKMADAN GEÇME
Şanlıurfa’da yer alan Göbeklitepe 1963 yılında bulundu
HABER

Şanlıurfa’da yer alan Göbeklitepe 1963 yılında bulundu

Göbeklitepe bölgesinde 8 yeni tepe daha var! İsimleri bile sır gibi saklanıyor
HABER

Göbeklitepe bölgesinde 8 yeni tepe daha var! İsimleri bile sır gibi saklanıyor

Göbeklitepe kendi rekorunu kırdı! Her gün sayı daha da arttı
HABER

Göbeklitepe kendi rekorunu kırdı! Her gün sayı daha da arttı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Kültür - Sanat
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.