Yesevi Sinema Akademisi başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Yesevi Sinema Akademisi başlıyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Geleceğin sinemacılarını yetiştirmek ve Türk sinemasının gelişimine katkıda bulunmak maksadıyla yeni bir eğitim başlıyor.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Uluslararası Sinema Derneği tarafından düzenlenen Yesevi Sinema Akademisi, sinema sanatına meraklı imam hatip lisesi öğrencileri için kapılarını açıyor. Toplam 8 hafta sürecek olan akademi, İstiklal Caddesi’nde yer alan Akademi Beyoğlu’nda her cumartesi gerçekleştirilecek. Eğitime katılan imam hatip öğrencileri, sinema dünyasının farklı yönlerini keşfetmek için yönetmenlik, kurgu, oyunculuk, görüntü yönetmenliği, senaryo ve yapımcılık gibi mevzuları sahasının uzmanlarından öğrenme fırsatı bulacaklar.

Uluslararası Sinema Derneği Başkanı yönetmen Nazif Tunç “Niyetimiz, sinemanın hakikat kapısını bulduracak bir sanat olması. Makine dairesinden perdeye doğru akan kuvvetli ışığın gönülleri de arındırması çabasındayız”  dedi. 7 Ekim’de başlaması planlanan eğitime 30 Eylül’e kadar müracaat edilebilecek. Eğitime başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere çeşitli kurumlar da destek veriyor.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...