Yönetmenlerden sinematik eserler: Sinemada değil sergi salonundalar

- Güncelleme:
Yönetmenlerden sinematik eserler: Sinemada değil sergi salonundalar

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türkiye’de çektikleri filmlerle adından söz ettiren yönetmen ve sinemacılar, bu defa eserlerini sinema salonlarında değil, sergi salonlarında seyirciyle buluşturuyor.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Bugünlerde Akbank Sanat’ta görülebilen “Prizma Expanded: Algının Poetikası” adlı sergide; yönetmen ve sinema profesyonelleri Reha Erdem ile Florent Herry, Zeynep Dadak ile Çiçek Kahraman, Deniz Tortum ile Alican Çamcı’nın ikili olarak ortak ürettikleri eserler sergileniyor. Sanatseverler, mekâna has dizayn edilen eserlerin içerisine dâhil olup tecrübe edebiliyor.

Yönetmen Reha Erdem ile birlikte çalıştığı görüntü yönetmeni Florent Herry’nin eseri, “Koca Dünya” filmine dayanıyor. Sergiye özel çekmiş oldukları bir sekanstan oluşan eserde, oyuncu Ecem Uzun, yönetmen Erdem’in kaleme almış olduğu bir rap şarkısını seslendiriyor.

YUTAN SİNEMA!

Yönetmen Zeynep Dadak ve uzun süredir ortak üretimler gerçekleştirdiği kurgucu Çiçek Kahraman ise Dadak’ın “Ah Gözel İstanbul”, Alfred Hitchcock’un “Vertigo”, Derek Jarman’ın “Mavi” ve Agnes Varda’nın “Agnes’in Plajları” filmlerinden hareketle, sinemanın yutan hâlini, giraba benzeyen kurgular üzerinden yorumluyor. 

Yönetmen Deniz Tortum da birlikte çalıştığı ses tasarımcısı Alican Çamcı ile Tortum’un uzun metrajlı belgesel filmi “Maddenin Hâlleri”nden yola çıkarak, filmin kendi kurgusal akışını mekân ile bütünleyen ve tıpkı filmin çekimlerinde olduğu gibi, içine çekerek yabancılaştıran bir saha tecrübesi sunuyor. 

Küratörlüğünü Lara Kamhi’nin yaptığı sergi, 29 Temmuz’a kadar İstiklal Caddesi’ndeki Akbank Sanat’ta görülebilecek ve sergi çerçevesinde çeşitli faaliyetler yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...