Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yalova’nın ritmi yükseliyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Yalova’nın ritmi yükseliyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri  / İHA

Dünyaca ünlü vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz, Yalovalı çocuklara Aksa ile Gelişim Atölyesi etkinlikleri kapsamında ders veriyor.

Aksa ile Gelişim Atölyesi etkinlikleri kapsamında dünyaca ünlü vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz’den ritim öğrenen Yalovalı çocukların dersleri coşkulu bir biçimde devam ediyor. Yapılan bilgilendirmede; Yalova Rahmi Tokay Ortaokulu ile Cumhuriyet Ortaokulu’ndan 100 civarında çocuk darbuka, marakas, def, ritim çubuğu, agogo bell ve erbane gibi müzik aletlerini kullanarak, ritim tutmanın inceliklerini öğreniyor. 

Müzik çalışmalarını uzun yıllar İsveç ve Finlandiya’da sürdürdükten sonra Türkiye’ye dönen perküsyon sanatçısı Okay Temiz, "Öğrenciler burada sadece ritim tutmayı değil kolektif bir şekilde çalışmayı da öğreniyor. Çocukların öğrenemeyeceği hiçbir şey yok, yeter ki bizler yanlarında olalım. Böylesine değerli bir projenin içinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi. 

Okay Temiz’den ders alan 100 civarında çocuk, 1 Haziran’da Yalova’daki Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde bir konser vererek, hünerlerini de sergileyecek.  

Düzenleyen:  - KÜLTüR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...