Aleyna Tilki’ye gelen yorumlara annesi sessiz kalmadı: Sapkın davranışlarınız zarar veriyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Aleyna Tilki’ye gelen yorumlara annesi sessiz kalmadı: Sapkın davranışlarınız zarar veriyor

MAGAZİN Haberleri  / Haber Merkezi

Ünlü şarkıcı Aleyna Tilki’nin annesi Havva Öztel, kızı hakkında yapılan yorumlara dayanamadı, sosyal medyadan uzun bir açıklama yaptı.

Genç şarkıcı Aleyna Tilki, sosyal medyada yaptığı paylaşımla 0-12 yaş arasındaki çocukların modellik yapmasına karşı çıktığını belirtti. Tilki’nin sözleri sonrası kendisine ilk sahneye çıktığı yaş hatırlatılarak sert yorumlar yapıldı. Ünlü şarkıcının annesi Havva Öztel, gelen yorumlar üzerine sessizliğini bozdu. 

“TACİZCİLERDEN FARKLARI OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Çocukların küçük yaşta model ve fenomen olmasına karşı çıkan Aleyna Tilki, anne babalara sitem etti. X hesabından paylaşım yapan şarkıcı, şu ifadeleri kullandı:

“Ben bu 0-12 yaş arası bebek kıvamında çocukların modellik falan yapıp fenomen olmasına çok karşıyım. Herkes tarafından istismar edildiklerini düşünüyorum ve büyüdüklerinde çok mutsuz insanlar olacaklar. 'Güzel çocuk doğurdum' deyip çocuğun her karışını kendi uzvuymuş gibi çekip paylaşan bir de üstüne onun adına post atan ebeveynler yargılansın. Tacizcilerden farkları olmadığını düşünüyorum.”

ALEYNA TİLKİ’NİN ANNESİNDEN AÇIKLAMA…

Aleyna Tilki’ye bu paylaşımı sonrası kendisinin de çocuk yaşlarda sahneye çıktığı hatırlatıldı. Bazı takipçileri “Sen de 15 yaşında sahneye çıkmadın mı?” , “Başta annene kızman lazım” şeklinde yorumlar yaptı. Ünlü şarkıcının annesi Havva Öztel gelen bu yorumlardan rahatsız olup açıklama yaptı. Kızlarından özür dilediğini belirten Öztel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

“Sevgili Kızım ve Saygıdeğer takipciler,

Bugün burada önemli bir konuyu ele almak istiyorum. Kızımın son tweet'i ve altında yapılan yorumlar hakkında düşündüm ve paylaşmak istediğim birkaç düşünce var.
Kızım, kendi yeteneklerini ve hayallerini takip etmek konusunda büyük bir cesaret ve azim gösterdi. Bu, benim için büyük bir gurur kaynağıdır. 16 yaşında birçok başarıya imza atarken, bir yandan da sizlerin sözlü tacizlerine maruz kaldık. Bu durumu sadece Aleyna değil, aile olarak hepimiz yaşıyoruz. İnsanların bu kadar kötü olabileceğini öngöremediğim için, kızlarımdan kendi adıma özür diliyorum.

Her anne olarak, kızımın bu tür olumsuzluklarla karşılaşmasını istemezdik ve böyle bir deneyimimiz olmamıştı. Bu durum, bize insanların ne kadar kötü niyetli olabileceğini ve bu tür olumsuzlukların genç yetenekler üzerinde nasıl etkiler oluşturabileceğini gösterdi. Dolayısıyla bu deneyimlerden yola çıkarak Aleyna'nın haklı bir serzenişi var.
Kızımın bu deneyimden rahatsız olduğunu ve bu konuda endişeli olduğunu biliyorum. Onun mutluluğu ve güvenliği benim için en önemli şeydir. Bu tür deneyimler, genç yeteneklerin potansiyellerini keşfederken karşılaşabileceği zorlukları gösterdi.

Kızımın ve diğer genç yeteneklerin hayallerini takip etmelerini engellememeli, onları cesaretlendirmeli ve güçlendirmeliyiz.

Son olarak, bu mesajı yazarken, toplumun daha anlayışlı ve saygılı bir yer olması gerektiğini düşünüyorum. Her birimizin bu konuda daha dikkatli ve hassas olması, genç yeteneklerin duygusal iyi oluşunu ve başarılarını korumamıza yardımcı olabilir. Sapkın davranış ve sözlü tacizleriniz bu çocuklara fazlasıyla zarar veriyor. Bunun farkında olmalıyız ve bu konuda değişim yapmalıyız. Kendimize aynada bakarak kendi davranışlarımızı sorgulamalı ve toplum olarak daha iyi bir hale gelmeliyiz.”

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...