İlker İnanoğlu’nun babası Türker İnanoğlu’nun cenazesinde yaptığı konuşma herkesi ağlattı

Düzenleyen: / Kaynak: AA, İHA
- Güncelleme:

Magazin Haberleri  / AA, İHA

88 yaşında hayatını kaybeden Yeşilçam’ın duayen ismi Türker İnanoğlu bugün toprağa verildi. Babası için yapılan törende konuşan İlker İnanoğlu, konuşmasıyla herkesi ağlattı, ardından kendi de gözyaşı döktü.

Türk sinemasında "Bay Sinema" olarak anılan, yönetmen ve yapımcı Türker İnanoğlu, Levent'teki Barbaros Hayreddin Paşa Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı. 

Ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu için bugün ailesi ve sevenleri tarafından TİM Show Center'da veda töreni düzenlendi. Sanat camiasının katıldığı törende ünlü isimler tek tek sahneye çıkarak İnanoğlu için veda konuşması yaptı. Türker İnanoğlu’nun oğlu İlker İnanoğlu'nun törende yaptığı konuşma bütün sanat camiasını duygulandırdı.

İlker İnanoğlu’nun babası Türker İnanoğlu’nun cenazesinde yaptığı konuşma herkesi ağlattı - 1. Resim

“İÇİMDEN BİR PARÇA KOPMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM”

Babasının veda töreninde konuşan İlker İnanoğlu, şunları söyledi:

“Beklediğimiz halde böyle bir konuşma yapacağımı tahmin etmiyordum. Çok mükemmeliyetçi bir adamdı. Her şeyi detayına kadar incelerdi. 18 yaşından beri kendisini sağlık sebeplerinden dolayı Amerika’ya doktorlara götürdüm. Son zamanlarda yüzünde melanom kanseri vardı. Onun alınması için giderdik. Alındığında yüzünde çapraz bandajlar vardı. Otele geldik, asansöre bindik. Asansörde başkaları da vardı. Eğilmiş kendi düğmeye basmaya çalışıyordu. Babama ‘izin ver de ona da ben basayım artık’ dedim. Millet bize güldü. Her şeyi kendi yapmak isteyen bir insandı. Çok sert bir babaydı. Hala çocuk gibiyim karşısında. Vefat ettiği zaman rahatlarım zannediyordum ama çok zormuş. İçimden bir parça kopmuş gibi hissediyorum. Bu kadar üzüleceğimi tahmin etmiyordum. Baba seni çok seviyorum mekanın cennet olsun” dedi.İlker İnanoğlu’nun babası Türker İnanoğlu’nun cenazesinde yaptığı konuşma herkesi ağlattı - 2. Resim

“TAM İSTEDİĞİ VEDA BUYDU

Türker İnanoğlu’nun kızı Zeynep İnanoğlu Özdemir ise “İşine, mesleğine, çalışma arkadaşlarına inanılmaz bağlıydı. O kadar hep şanslı olduğunu düşündüm. Çünkü bu hayatta, bu ömürde çok sevdiğiniz bir işi bulup, bir ömür boyu onu yapmak bence çok büyük bir şans. Ona bir iki şey söylemek istiyorum. Bugün bir kere çok insana dokundu, çok eser bıraktı. Hiç durmadan üretti. Eğer bugün burada sizleri görseydi çok mutlu olurdu. Tam istediği veda buydu. Sevgili baba, eğer beni duyuyorsan, seni çok sevdiğimi bilmeni istiyorum. Çok özleyeceğimi bilmeni istiyorum ve aynı zamanda isminin ve anılarının bizlerle yaşamasını, yaşaması için elimden gelen her şeyi yapacağımı bilmeni istiyorum. Sağ olun, eksik olmayın” şeklinde konuştu.

Yapılan tören ve kılınan cenaze namazının ardından İnanoğlu'nun naaşı dualarla omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. İnanoğlu'nun cenazesi Kanlıca'daki aile mezarlığına defnedildi.

İlker İnanoğlu’nun babası Türker İnanoğlu’nun cenazesinde yaptığı konuşma herkesi ağlattı - 3. Resim

İlker İnanoğlu’nun babası Türker İnanoğlu’nun cenazesinde yaptığı konuşma herkesi ağlattı - 4. Resim

İlker İnanoğlu’nun babası Türker İnanoğlu’nun cenazesinde yaptığı konuşma herkesi ağlattı - 5. Resim

İlker İnanoğlu’nun babası Türker İnanoğlu’nun cenazesinde yaptığı konuşma herkesi ağlattı - 6. Resim

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: AA, İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...