Kimse bilmiyordu… Müslüm Gürses ile Kızıl Goncalar’ın yıldızı ile akraba çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kimse bilmiyordu… Müslüm Gürses ile Kızıl Goncalar’ın yıldızı ile akraba çıktı

Magazin Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Oyuncu Sitare Akbaş, müzik camiasında ‘Baba’ lakabıyla anılan ve gerçek adı Müslüm Akbaş olan Müslüm Gürses ile akraba olduklarını ilk kez açıkladı.

Oyunculuk kariyerine 2004’te Beşinci Boyut dizisi ile adım atan daha sonra Vazgeç Gönlüm, Akasya Durağı, Fatmagül’ün Suçu Ne, Dila Hanım gibi birçok dizide rol alan Sitare Akbaş, Müslüm Gürses ile olan kan bağından bahsetti. 

‘Arabeskin Babası’ ve ‘Müslüm Baba’ olarak tanınan arabesk ve halk müziği sanatçısı Müslüm Gürses, 15 Kasım 2012’de geçirdiği by-pass ameliyatından sonra akciğer ve kalp yetmezliği ile hastaneye kaldırıldı. Dört ay yoğun bakımda tutulan sanatçı, solunum cihazına bağlandı. 3 Kasım 2013’te tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 

Türk müziğine "Özür Diliyorum Senden", "İsyankar" ve "Ben İnsan Değil miyim?" gibi albümler kazandıran; "Ağlattı Kader", "Bir Yıldız Doğuyor", "Çare Sende Allah'ım", "Garibanlar", "Sev Yeter" gibi birçok filmde rol alan Gürses’in yıllar geçse de şarkıları dinlenmeye devam ediyor. 

Şimdilerde Kızıl Goncalar’da rol alan oyuncu Sitare Akbaş’tan 44 yıllık kariyerinde 78 albüme imza atan sanatçı ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Ünlü isim, Müslüm Gürses ile akraba olduklarını açıkladı, ‘Akbaş’ soyadının hikayesini de paylaştı. 

Kimse bilmiyordu… Müslüm Gürses ile Kızıl Goncalar’ın yıldızı ile akraba çıktı

"MÜSLÜM GÜRSES'İN BÜYÜK DEDESİ O KARDEŞLERDEN BİRİYMİŞ"

Arabesk müziğin unutulmaz sanatçısı Müslüm Gürses ile kan bağı olduğunu açıklayan Akbaş, “Biz Türkmen göçmeniyiz. Bana bunu büyükbabam anlatmıştı. Yıllar önce üç erkek kardeş Ankara Çubuk'a göçüyor. Birisi Urfa'ya, birisi Çorum'a, birisi de Adana'ya dağılıyor. Müslüm Gürses'in büyük dedesi de o kardeşlerden birisiymiş. Bizim ailede saçlarımız çabuk beyazlar, o yüzden soyadımız Akbaş. Müslüm Gürses'in soyadı da Akbaş” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...