İttifak pazarlığı devam ediyor

İttifak pazarlığı  devam  ediyor

POLİTİKA Haberleri

Muhalefet partileri yerel seçim hazırlıkları kapsamında bir yandan belediye başkan adaylarını belirlemeye çalışırken, bir yandan da ittifak arayışlarını sürdürüyor.

 CHP ile İYİ Parti arasında bir süredir devam eden görüşmeler sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmeleri bugüne kadar İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile sürdüren CHP PM üyesi Bülent Tezcan’ı ani bir kararla değiştirdi. Kılıçdaroğlu, görüşmeler için Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’yı görevlendirdi. Değişiklik kararının bilgilendirme eksikliği sebebiyle alındığı kulislere yansıdı. Özellikle 10’a yakın büyükşehirde ittifak yapma gayretinde olan İYİ Parti ve CHP arasındaki görüşmelerde sona yaklaşılırken, raporların sunulmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in gelecek hafta yeniden bir araya geleceği belirtildi. HDP’nin ise Ankara ve İstanbul’da “aday çıkarmayarak ittifakı destekleme” seçeneğini masada tuttuğu ifade ediliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...