Hem anket paylaşıldı, hem aday tanıtıldı: İşte CHP'nin İzmir ilçe belediye başkan adayları

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hem anket paylaşıldı, hem aday tanıtıldı: İşte CHP'nin İzmir ilçe belediye başkan adayları

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP lideri Özel, partisinin İzmir adayları tanıtım töreninde İzmir için yaptırdıkları anket sonuçlarını paylaştı. Özel, "Anketlerin sonucunda gördüğümüz odur ki aldığımız yol, adayların gördüğü kabul, 30'da 30'u müjdeliyor. Hiçbir belediyemiz kaybedilme noktasında değil" dedi. Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay'ın konuşmaları sonrası İzmir'in 30 ilçesinin adayları tanıtıldı. Adaylardan 9'unun kadın olduğu görüldü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İzmir adayları tanıtım törenine katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada İzmir'e yönelik yaptırdıkları anket sonucunu paylaştı. Özel, "Anketlerimizi yaptırdık. Anketlerin sonucunda gördüğümüz odur ki aldığımız yol, adayların gördüğü kabul, 30'da 30'u müjdeliyor. Hiçbir belediyemiz kaybedilme noktasında değil" dedi.

İŞTE TÜM ADAYLAR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Cemil Tugay

İlçe adayları ise şöyle:

Aliağa: Çağatay Güç

Balçova: Onur Yiğit

Bayraklı: İrfan Önal

Bergama: Tanju Çelik

Beydağı: Şakir Başaran

Bornova: Ömer Ekşi

Buca: Görkem Duman

Çeşme: Lal Denizli

Çiğli: Onur Emrah Yıldız

Dikili: Adil Kırgöz

Foça: Saniye Bora Fıçı

Gaziemir: Ünal Işık

Güzelbahçe: Mustafa Günay

Karabağlar: Helil Kınay

Karaburun: İlkay Girgin Erdoğan

Karşıyaka: Yıldız İşçimenler

Kemalpaşa: Mehmet Türkmen

Kınık: Sema Bodur

Kiraz: Nasuh Coşkun

Konak: Nilüfer Çınarlı Mutlu

Menderes:  İlkay Çiçek

Menemen: Deniz Karakurt

Narlıdere: Erman Uzun

Ödemiş: Mustafa Turan

Seferihisar: İsmail Yetişkin

Selçuk: Filiz Ceritoğlu Sengel

Tire: Hayati Okuroğlu

Torbalı: Övünç Demir

Urla: Selçuk Balkan

'HİÇ HEVESLENMESİNLER'

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Kötünün yerine iyiyi getirmeye gelmedik. Yarınların yöneticilerinin, bugünden İzmir'e tanıştıracağımız dinamik kadroların bayrak devir teslim törenine geldik

Bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nin sancak gemisindeyiz. Bu kenti 1999'dan beri sosyal demokratlar yönetiyor. CHP olarak göğsümüz dik, başımız ileride, alnımız açık, İzmir bizi, biz İzmir'i biliyoruz, hiç heveslenmesinler.

Hepsi seçilecek yerden 9 cumhuriyet kadınıyla karşınızdayız.

Bugün İzmir'de ortaya koyduğumuz iyi eğitimli belediye başkanlarına bir bütün olarak baktığınızda her birisi iyi düzeyde İngilizce bilen, geçmişte verdikleri mücadeleyle kentin yüzünü güldürecek ve yarınlarını planlayabilecek, İzmir'e yakışan kadrolara emanet etmek üzere yola çıktık. Türkiye bu kadroları görecek.

Kentin yüzünü güldürecek, kent suçlarına geçit vermeyecek, İzmir'e yakışan ve İzmir'i ranttan ve talandan koruyabilecek kadrolara emanet etmek üzere yola çıktık. İzmir önümüzdeki 5 yıl boyunca bu kadrolarla gurur duyacak. İzmir'deki iyi yönetim Türkiye'ye örnek olacak.

İZMİR'İN ANKET SONUÇLARI

Anketlerimizi yaptırdık. Anketlerin sonucunda gördüğümüz odur ki aldığımız yol, adayların gördüğü kabul, 30'da 30'u müjdeliyor. Hiçbir belediyemiz kaybedilme noktasında değil. Kiminde çok açık öndeyiz, pek çoğunda garanti bir farkla öndeyiz. 4-5 ilçede de ciddi şekilde yarışıyoruz.

'ERDOĞAN BİZİ YAKALARSA, ALLAH MUHAFAZA'

İzmir'de harika bir kadro var. Ama bu takımın bir de kaptanı var. Biz 14-28 Mayıs'tan sonra büyük bir üzüntü, büyük bir moral bozukluğu... Herkesin bahsettiği seçmendeki küskünlük, duygusal kopuş ve bir şey yapmazsak önümüzdeki belediye seçimleri çok büyük bir tehlike. 'Recep Tayyip Erdoğan bu moral bozukluğuyla bizi yakalarsa Allah muhafaza' dediğimiz günlerde dedik ki 'Biz bir yola çıkıyoruz.' Bunun adına Yüzyılın Değişimi, Değişimin Yüzyılı dedik. 

Bunu zaman zaman Türkiye'de seçmen değişimi ne kadar istiyor diye baktığımızda farklı sonuçlar gördük ama İzmir sonucu kimseyi şaşırtmadı. İzmir yüzde 93 ile değişimi isteyen kentti, değişimin başkentiydi. İşte o günlerde sokağı duyan, seçmeni hisseden, atılması gereken adımı atmaya ilk karar veren ve bana telefon açıp da 'Sonu ne olursa olsun, sonuna kadar yanınızdayım' diyen ve bütün süreç boyunca Türkiye'deki bütün belediyeleri inanılmaz bir dinamizmle gezen, sakin, kararlı, soğukkanlı ama çok iyi organizatör, bir cerrah titizliği ve büyük yöneticilik vasfı olan bir yol arkadaşım vardı. Şimdi o arkadaşım, o sevgili dostum, bu takıma kaptanlık edeceğine yürekten inandığım Cemil Tugay'ı davet ediyorum."

CEMİL TUGAY: HİÇBİRİMİZ İZMİR'İ HİÇBİR ŞEYE DEĞİŞTİRMEYİZ

Reklam filmi gösteriminin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay konuşuyor.

Tugay'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"İzmir bize geçmişin mirasıdır. Tunç Soyer başkanımız sadece İzmir'e hizmet vermedi. 6 Şubat depremlerinde yıkılan kentlere İzmir dayanışmasını götürdü.

Bu kentin değerlerinin korunacağına bir kez daha söz veriyorum. İzmir'in tarihsel kimliğine her zaman sahip çıkıp koruduk. İzmir'in zaten var olan potansiyelini ortaya çıkaracağız.

Sokaklarında büyüdüğüm bu şehir için çalışacak olmanın kıvancını yaşıyorum. Arkadaşlarımla kentimizin parlak geleceğini birlikte yazmak için hazırız. İzmir'i hak ettiği yere birlikte çıkaracağız.

CHP, köklerine ve kuruluş ilkelerine bağlılığından asla taviz vermez. Hiçbirimiz İzmir'i hiçbir şeye değiştirmeyiz."

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...