CHP'den Can Atalay için yargı mitingi kararı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP'den Can Atalay için yargı mitingi kararı

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Yargıtay'ın TİP milletvekili Can Atalay hakkındaki karar üzerine Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırma kararı aldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, aynı zamanda Ankara'da miting yapılacağını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Can Atalay’a ilişkin kararı üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni olağanüstü toplantıya çağırma kararı aldı.

CHP'DEN CAN ATALAY HAMLESİ

Yerel seçim ve aday belirleme gündemiyle toplanacak olan CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantıları, Yargıtay’ın tutuklu milletvekili Can Atalay kararının ardından bugün olağanüstü gündemle toplandı.

Yargıtay'ın Can Atalay kararına ilişkin karar laan CHP yönetimi,bütçe görüşmelerinin sonuçlanmasının ardından 16 Ocak'a kadar tatile çıkan Meclis'i 9 Ocak Salı günü olağanüstü toplantıya çağırdı.

CHP'den Can Atalay için yargı mitingi kararı

ÖZEL'DEN ANKARA'DA MİTİNG ÇAĞRISI

CHP lideri Özgür Özel, Parti Meclisi toplantısı sonrası kameralar kaşısına geçti. Özel, burada yaptığı açıklamada, "Yapılan iş varlığımızı borçlu olduğumuz rengini bayraktan alan anayasayı tartışmaya açmaktır. Anayasa'yı inkar etmek devleti ve düzeni inkar etmektir" dedi. 

Özel 14 Ocak Pazar günü karara karşı Tandoğan Meydanı'nda miting yapacaklarını bildirirken şunları söyledi: 

14 Ocak'ta geleceğimize sahip çıkacağımıza, emeğimize, ekmeğimize sahip çıkacağımız büyük bir miting için 14 Ocak'ta saat 13'de tüm siyasi partileri ve herkesi Tandoğan Meydanı'na mitingimize çağırıyoruz." 

YARGITAY'DAN CAN ATALAY KARARI

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından verilen ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığını, bu bağlamda Anayasa'nın 153/6. Maddesi kapsamında uygulanabilecek bir kararın var olmadığını belirterek AYM'nin kararına uyulmamasına karar vermişti.

“AYM'nin hak ihlali kararının hukuki değeri yok.” diyen Daire, ikinci hak ihlali kararına da uyulmamasını kararlaştırmıştı. Kararda, AYM’nin söz konusu kararının juristokratik bir davranış olduğu kaydedilmişti.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...