CHP'de kılıçlar kınından çıktı: İmamoğlu teşkilatları yokluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP'de kılıçlar kınından çıktı: İmamoğlu teşkilatları yokluyor

Politika Haberleri

Değişim çağrısı yapan Ekrem İmamoğlu, teşkilatların nabzını tutmaya başladı. MYK üyelerinin istifasını isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, koltuğunu korumak için parti ve meclis yönetimlerinde yapacağı revizyonla cevap verecek.

HABER MERKEZİ ANKARA - Seçimleri kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisindeki ‘değişim’ çağrılarına karşı alacağı tavrı kısa süre içinde belirleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı ‘değişim’ çağrıları kapsamında CHP’de sürecin sancılı geçmesi bekleniyor. İmamoğlu’nun ekibinin teşkilatların nabzını tutmaya başladığı da belirtiliyor.

'DEĞİŞİM' SÜRECİ BAŞKANA KADAR GİDEBİLİR

Kılıçdaroğlu, tabandan da gelen bu çağrılara parti yönetimi ve Meclis grup yönetiminde yapacağı değişikliklerle cevap vermeyi planlıyor. Ancak, bu değişikliklerin CHP içindeki tartışmaları bitirmeyeceği ve sürecin genel başkan değişimine kadar gidebileceği kulislerde konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu, Genel başkanlığa devam edip etmeme konusunda ise partisinin yetkili kurulları, il başkanları, belediye başkanlarını topladıktan sonra karar verecek. Parti teşkilatlarının, delegelerin de nabzı tutulacak.

İLK HESAPLAŞMA GRUP SEÇİMLERİNDE

CHP’de ilk hesaplaşma ise hafta sonu yapılacak grup seçimlerinde yaşanacak. Kılıçdaroğlu’nun yakın çalışma ekibinden Özgür Özel’in grup başkanlığına getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak grup başkanvekilliği konusunda şu ana kadar 8 ismin aday olduğu belirtiliyor.

Mevcut grup Başkanvekili Engin Altay yeni dönemde görev almak istemediğini bildirdi. Altay’ın kurultay sürecinde İmamoğlu ile hareket edebileceği konuşuluyor. CHP’nin diğer grup başkanvekili Engin Özkoç ise milletvekili olmadığı için onun boşalttığı koltuk için de seçim yapılacak.

CHP’deki üç grup başkanvekilliği koltuğuna şu ana kadar Ali Öztunç, Bülent Tezcan, Mahmut Tanal, Murat Emir, Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın, Zeynel Emre ve Murat Bakan talip oldu. Kılıçdaroğlu’nun bu isimlerden kimleri işaret edeceği; işaret ettiği isimlerin seçilip seçilmeyeceği Cumartesi günü yapılacak grup toplantısındaki seçimlerde belli olacak.

İşaret ettiği isimlerin seçilmemesi durumunda, Kılıçdaroğlu parti içindeki ilk yenilgisini de grup seçimlerinde almış olacak. Bu arada Kılıçdaroğlu’nun mevcut MYK üyelerinin tamamının istifasını istediği iddia edildi.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...