DEM Parti'den yerel seçim kararı: Herkesle müzakere etmeye hazırız

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
DEM Parti'den yerel seçim kararı: Herkesle müzakere etmeye hazırız

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

DEM Parti, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin yol haritasını belirledi. Açıklamada müzakere kapısı açık bırakılırken, "Her bağımsız siyasi partinin yapacağı gibi yerel yönetim seçimlerinde kendi adaylarımız ve listelerimizle kent yönetimlerinde yer alma eğilimimiz, PM toplantımızdaki tartışmalarla daha fazla güçlenmiştir" denildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM) Partisi, 15-16 Aralık'ta toplanan Parti Meclisinin yerel seçimlere dair izlenecek yol haritasını belirledi. Türkiye'nin sorunlarının ancak müzakere yöntemleriyle çözüleceğine işaret edilen açıklamada, izlenecek stratejiyle birçok belediyede seçimin kazanılmasının hedeflendiği bildirildi.

'KENDİ ADAYLARIMIZLA YER ALACAĞIZ'

Bu nedenle siyasi partiler arasında diyalog ve müzakerelere kıymet biçildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yerel demokrasi, demokratik uzlaşı, özgür siyaset, evrensel insan hakları ve kadın özgürlükçü politikaları esas alan herkesle müzakere etmeye hazırız. Hedefimize ulaşmak için parti adımızla çeşitli iş birlikleri ve güç birlikleri kurarak ilerleyeceğiz. Her bağımsız siyasi partinin yapacağı gibi yerel yönetim seçimlerinde kendi adaylarımız ve listelerimizle kent yönetimlerinde yer alma eğilimimiz PM toplantımızdaki tartışmalarla daha fazla güçlenmiştir. Parti Meclisimiz partimizin tüm kurullarıyla kapsayıcı, katılımcı, şeffaf ve demokratik aday olma süreçlerinin, yerel seçimlerin hazırlık çalışmalarında önemli bir aşama olduğunu vurgulamış ve sürecin bir demokrasi şölenine dönüşecek şekilde devam ettirilmesinin önemini vurgulamıştır."

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...