İmamoğlu-Özel ortaklığı böyle anlatıldı! "Seçtirdi yönetti"
Ekrem İmamoğlu’nun Özgür Özel’i CHP’nin başına geçirmek için İBB’nin imkânlarını seferber ettiği vurgulanan iddianamede, “İmamoğlu böylece CHP’nin yönetimini ele geçirdi ve partinin politikasını belirler hâle geldi” denildi. İmamoğlu’nun Özel’i talimatlarla yönlendirdiğine dikkat çekilen iddianamede, ayrıca, İstanbul’daki CHP ilçe belediye başkanlarını belirlediği, Şişli gibi rantı yüksek yerlerdeki belediye faaliyetlerini bizzat kendisinin yönettiği kaydedildi.
- İBB İddianamesi, Ekrem İmamoğlu için 828 yıldan 2 bin 352 yıla kadar hapis cezası talep ediyor.
- İddianame, İmamoğlu'nun CHP'yi perde arkasından yönettiğini, Özgür Özel'in genel başkan olması için delegelere para dağıttığını ve İBB imkanlarını kullandığını öne sürüyor.
- Ekrem İmamoğlu'nun Şişli gibi yüksek rantlı ilçelere Resul Emrah Şahan gibi kendine bağlı örgüt üyeleri yerleştirerek haksız kazanç sağladığı iddia ediliyor.
- İBB Harita Mühendisi Yakup Öner'in, örgütün gayriresmi finans ayağını yöneten isim olduğu ve para akışını bizzat sağladığı belirtiliyor.
- İddianamede, İmamoğlu'nun talimatıyla Olay TV'nin 2,5 milyon avroya satın alınmaya çalışıldığı iddiası yer alıyor.
- Ekrem İmamoğlu, hakkındaki suçlamaları "yalan" olarak nitelendirerek, iddianamenin hazırlanma sürecine tepki gösterdi.
GAMZE ERDOĞAN-BERAT TEMİZ — 3 bin 900 sayfa olarak yayınlanan İBB İddianamesi’nde 828 yıldan 2 bin 352 yıla kadar hapsi istenen Ekrem İmamoğlu ile ilgili ilginç ifadeler de yer aldı. Bunlardan birisi ise CHP’yi yöneten kişinin perde arkasında Ekrem İmamoğlu olduğu iddiasıydı.
İddianameye göre, örgüt elebaşı İmamoğlu’nun, CHP’nin 2023’te yapılan olağan kurultayında aday gösterdiği Özgür Özel’in genel başkan olması için delegelere para dağıttığı İBB’nin imkânlarını seferber ettiği vurgulandı.
Ayrıca, Kurultayda Özel’in etrafında yer alanların örgüt üyesi çıktığı belirtildi. Özel’in seçilmesi sonrasında İmamoğlu’nun CHP yönetimine tamamen hâkim olduğu kaydedilen iddianamede, “İstanbul ilçe belediye başkan adaylarının birçoğunu kendisinin belirlediği, Şişli gibi rantın yüksek olduğu ilçelerde kendine bağlı, emir talimatıyla hareket eden kişileri aday gösterdiği, bu bakımdan suç örgütüne daha fazla haksız kazanç sağlamayı amaçladığı anlaşılmıştır” ifadeleri kullanıldı.
ŞİŞLİ’YE ÖZEL İLGİSİ VAR
İddianameye göre, rantın yüksek olduğu Şişli’ye özel vasfa sahip örgüt üyesi Resul Emrah Şahan bizzat Ekrem İmamoğlu tarafından yerleştirildi.
Her ne kadar o dönem Muammer Keskin Şişli Belediye Başkanı olsa da söz hakkının şüpheli Resul Emrah Şahan’a ait olduğu, bir nevi eş başkanlık yaptığı, 2024 yerel seçimlerinde şüphelinin Şişli Belediye Başkanlığına aday gösterilmesini Ekrem İmamoğlu’nun sağladığı kaydedildi.
İddianamede, “Doğrudan örgüt liderine bağlı ve özel vasfa sahip örgüt üyesi Resul Emrah Şahan’ın Şişli Belediyesine yerleştirildiği, örgütün Şişli Belediyesindeki yapılanmasında örgüt lideri adına rüşvet görüşmeleri yaptığı ve rüşvetin temin edilmesinde rol oynadığı anlaşılmıştır” denildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Bahçeli'yi ziyaret edecek
Başsavcılıktan Özgür Özel'e gizli tanık cevabı: Dezenformasyon ve yalan!
İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA
İddianamenin açıklanmasının ardından cezaevinde tutuklu Ekrem İmamoğlu’ndan ilk açıklama dün geldi. İmamoğlu, X üzerinden yaptığı paylaşımda, belgelerle belirtilen suçların “yalan” olduğunu söyledi. İddianamenin içeriğine yönelik hiçbir değerlendirme yapmayan İmamoğlu’nun daha çok iddianamenin hazırlanma süresine tepki gösterdiği görüldü.
ÖZEL HEMEN SİLİVRİ’YE GİTTİ
İmamoğlu iddianamesinin açıklanmasının ardından CHP lideri Özgür Özel, İmamoğlu’nu ziyaret etmek için Silivri’ye gitti.
Ziyaret sonrası konuşan Özel, şu ifadeleri kullandı: Hatalarla dolu bir iddianame ile karşı karşıyayız. Kara mizah durumuyla karşı karşıyayız. Akın Gürlek’e iddianame için teşekkür ediyorum. Çünkü bu iddianame davanın siyasi olduğunu göstermiştir.
İMAMOĞLU'NUN GERÇEK KASASI YAKUP ÖNER
İBB iddianamesinde en dikkat çeken isimlerden biri İBB Harita Mühendisi Yakup Öner oldu.
OLAY TV'NİN PARASINI İMAMOĞLU VERMİŞ
İBB iddianamesinde şüpheli sıfatıyla yer alan Servet Yıldırım, Olay TV’nin Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla satın alındığını iddia etti. Örgüt üyesi konumundaki şüphelilerden Hüseyin Köksal’ın 15 yıl boyunca şoförlüğünü yapan Yıldırım, ifadesinde iş adamı Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu Olay TV’nin, İmamoğlu’nun talimatıyla Hüseyin Köksal tarafından satın alınmak istendiğini ve 2,5 milyon avroya anlaşıldığını söyledi. Yıldırım, “Bir süre sonra Cavit Çağlar, kanalın devrini yapamayacağını söyledi. Bunun üzerine 2,5 milyon avro Çağlar tarafından Köksal’a iade edildi” dedi.
EMEL MÜFTÜOĞLU SÜPRİZİ
İddianamede örgüt üyesi olarak geçen Hüseyin Köksal’ın şoförü Servet Yıldırım, Murat Gülibrahimoğlu’nun Beykoz’da bir villası olduğunu söyledi. Yıldırım, “Bu villada Murat, Hüseyin Köksal, Murat Kapki, Emel Müftüoğlu ve tanımadığım bazı kişiler kumar oynardı” dedi. Yıldırım, Murat Gülibrahimoğlu’na ait özel bir jet olduğunu ve bu jet ile Hakan Karanis, Fatih Keleş, Tuncay Yılmaz ve Hüseyin Köksal’ın birlikte Kıbrıs’a kumar oynamaya gittiklerini söyledi. Orçun Muhittin Yılmaz da, Emrah Bağdatlı’nın kumar bağımlısı olduğunu iddia etti.
MURAT ONGUN RÜŞVET İÇİN ŞİRKET KURMUŞ
BAY KEMAL İÇİN BASINA ÖZEL FON
Ekrem İmamoğlu’nun CHP’nin fiilî genel başkanı gibi davranarak kendisini “Cumhurbaşkanı adayı” olarak göstermeyen Kemal Kılıçdaroğlu yönetimini partiden uzaklaştırmaya yönelik çalışmalar yürüttüğü vurgulandı. Bu yönde çeşitli gazetecilere fon sağlayarak PR yaptırdığı kaydedildi. Örgütün medya yöneticisi olduğu öne sürülen Murat Ongun’un organize ettiği ve Soner Yalçın, Şaban Sevinç, Batuhan Çolak, Yavuz Oğhan ve Ruşen Çakır gibi gazetecilerle çeşitli TV kanallarının suç örgütü tarafından fonlandığı aktarıldı.
Sosyal medyada "iletişim çadırı" kuruldu! İmamoğlu gerçek dışı haberleri oradan yaptırdı
BEYLİKDÜZÜ İLK VURGUN YERİ OLMUŞ
İddianamede suç örgütünün faaliyetlerine Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde başladığı belirtildi. İddianamede kendisini ‘rüşvet veren’ olarak ihbar eden Uğur Güngör’ün “İmamoğlu, Beylikdüzü’nde işleri Fatih Keleş, Adem Soytekin, Murat Çalık, Tuncay Yılmaz üzerinden takip ederdi.
Bu kişiler Beylikdüzü döneminde inanılmaz birer servet sahibi oldular” ifadelerine yer verildi.
AİLE BOYU SOYGUN! BABA-OĞUL-TORUN ÜÇGENİ
İBB iddianamesinde, şüpheli Ekrem İmamoğlu’nun oğlu Mehmet Selim İmamoğlu’na yönelik çalışmada, şüphelinin sahip olduğu teknenin alım tarihi ile Ekrem İmamoğlu tarafından gönderilen 772 bin liranın transfer tarihinin örtüştüğü belirtildi.
Bu kapsamda Ekrem İmamoğlu’nun oğlu şüpheli Mehmet Selim İmamoğlu’na gönderdiği paranın örgüt faaliyetleri kapsamında temin ettiği para olduğuna işaret edildi. Mehmet Selim İmamoğlu’nun kendisine ait, Hırvatistan’daki “Tectum Investment D.O.O.” isimli şirkete 2023-2024 yıllarında 388 bin 303 avro tutarında “Swift” gönderme işlemi yaptığı kaydedildi. İddianamede, şüphelinin şirkete gönderdiği bu paranın 300 bin avrosunu şüphelilerden, İnşaat AŞ’nin ortağı dedesi Hasan İmamoğlu’ndan aldığı belirtildi.
Hasan İmamoğlu’nun, Ekrem İmamoğlu tarafından kurulan çıkar amaçlı suç örgütünün rüşvet, irtikap, ihaleye fesat karıştırma ve dolandırıcılık gibi faaliyetlerle temin ettiği suç gelirlerinin bir kısmını kişisel zenginleşmesi amacıyla bu şirkete aktardığı değerlendirmesi yapıldı.
Hasan İmamoğlu hakkında 14 yıla kadar, Mehmet Selim İmamoğlu için de 10,5 yıla kadar hapis talep edildi.
