İYİ Parti'nin 5 büyükşehirde belediye başkan adayı belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İYİ Parti'nin 5 büyükşehirde belediye başkan adayı belli oldu

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, GİK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 5 büyükşehirde daha belediye başkan adaylarını duyurdu. Açıklanan adaylar arasında sürpriz isimler yer aldı. İşte detaylar...

İttifaksız olarak yerel seçime girecek İYİ Parti'de belediye başkan adayları yavaş yavaş açıklanıyor. Bu kapsamda yerel seçim çalışmalarının ele alındığı Genel İdare Kurulu (GİK) toplatısını yapan Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti'nin Adana, Antalya, Manisa, Kayseri ve Samsun büyükşehir belediye başkan adayları belli oldu.

TÜRKEŞ'İN KIZI ADAY GÖSTERİLDİ

Buna göre; Adana'da Ayyüce Türkeş, Antalya'da Nesrin Ünal, Manisa'da Gürhan Özcan, Kayseri'de Kazım Yücel ve Samsun'da İmren Nilay Tüfekçi aday gösterildi.

İYİ Parti'nin 5 büyükşehirde belediye başkan adayı belli olduİYİ Parti Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ayyüce Türkeş

10 BÜYÜKŞEHİRDE ADAYLAR NETLEŞTİ

İYİ Parti daha önce de 5 büyükşehir adayını açıklamıştı. Böylece toplamda 10 büyükşehir adayı netlik kazanmış oldu. 

İYİ PARTİ'DE GİK TOPLANTISI

İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısı saat 11.30’da İYİ Parti Genel Merkezi ek binasında yapıldı. Toplantı sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu basın açıklaması yaptı.

İSTANBUL VE ANKARA İÇİN TARİH VERDİ

Zorlu, parti olarak 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara ve İstanbul adaylarını da bu ay bitmeden açıklayacaklarını kaydetti.

MURAT KURUM AÇIKLAMASI

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Murat Kurum'u açıklamasıyla ilgili konuşan Zorlu, ''İstanbul adayımızı açıkladığımızda Türkiye'de olduğu gibi İstanbul'da da güzel bir rekabet olacak. Adayımızı yakın zamanda açıklayacağız. Adayımızın son derece hazırlıklı bir bir biçimde bu yarışta olacağını şimdiden söyleyebilirim. İstanbul ve Ankara adaylarımız ocak ayı tamamlanmadan açıklanmış olacak.'' dedi.

Zorlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Asgari ücretin yetersizliği ortada. Ortalama ücretin asgari ücrete yakınsama trendini yaşıyoruz. Bunun nedeni de brüt ücret arttıkça iş veren maliyetinin artıyor olması. Bu durumun arkasında da artan vergi uygulaması yatıyor. 

En düşük emekliği aylığı en az asgari ücret seviyesine getirilmesini ve seyyanen zam yapılamasını teklif ediyoruz. Kademeler arasında geniş bir sorun.

CHP'NİN MİTİNG ÇAĞRISINA DA RET

Zorlu açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da cevapladı. 

Bir gazetecinin Özgür Özel'in hakkında 2. kez hak ihlali kararı verilen Can Atalay için miting çağrısına katılıp katılmayacağının sorulması üzerine Zorlu, "Katılmayacağız, şu an için aldığımız karar bu yönde" dedi.

Daha önce CHP'nin yerel seçimde ittifak teklifini reddeden İYİ Parti, Can Atalay'la ilgili çağrıyı da reddetmesi dikkat çekti. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...