Meral Akşener'den itiraf: Keşke Altılı Masa’ya geri dönmeseydim

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Meral Akşener'den itiraf: Keşke Altılı Masa’ya geri dönmeseydim

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Trabzon’a giden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı Masa ile ilgili itiraflarda bulundu. Çay ocağında vatandaşlarla buluşan Akşener, bir kişinin “O masadan kalktığınızda sizi takdir ettik ama keşke geri dönmeseydiniz” sözleri üzerine “Şimdiki aklım olsa dönmezdim” dedi.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - O gün Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş isimlerini önerdiğini aktaran Akşener “Halkın kimi isteyeceğine yönelik araştırma yapılmasını istedim. Oradaki beş kişi ‘Biz imzalayalım, siz istemiyorsanız gidebilirsiniz’ dedi. Sonra kalktım. Ben niye aday olmadım ki? Arıza çıkarmamak için her şeyden vazgeçtim. Özür dilerim” ifadelerini kullandı.

"BANA 'AKLIN YENİ Mİ BAŞINA GELDİ?' GİYEBİLİRSİN"

Masadan ayrılmasının ardından Ekrem İmamoğlu ve Mahsur Yavaş'ın gece saat 02.15'de evine geldiğini vurgulayan Akşener, " İkisine de son kere sordum.' İkisine aday olabilir misiniz?' dedim.' Hayır 'dediler. Bunun üzerine bir teklif yapıldı. Normalde genel başkanların hiçbiri olmayacak. Başkan yardımcısı 2'si olacak. Bu çok uygun birşeydi. Bununla kazanma ihtimali yüksekti. Sonra bir kağıt yazdı. Ben sonra arkadaşlarımı tekrar topladım. Ortak hazırladığımız o yazıyı arkadaşlara okudum. O iki belediye başkanı arkadaşa 'Kemal beyin bilgisi var mı?' dedim. 'Var' dediler. Ben o yazıyı partideki arkadaşlarıma okuyunca 3 kişi hariç 'Otur, tekrar dön' dediler. Buradaki halime bak. Bana da yazık. Sonra döndük otele gittik. 2 belediye başkanı, ben ve Kemal bey burada tamam dedik. 2'si şahit. Bunun üzerine ben kağıdı imzalayacağız zannediyorum. Önce bir arkadaş, sonra Ali Babacan 'Bizim bundan haberimiz yok' dedi. Ben de masanın haberi var zannediyorum. Burada bana 'Aklın yeni mi başına geldi' diyebilirsin. Sorguladığım yer burası. Dürüstçe durumu anlattım" dedi.

Daha sonra partisinin Trabzon İl Başkanlığını ziyaret eden Meral Akşener, burada da yerel seçimler hakkında konuştu. İyi Parti lideri, CHP’ye iş birliği kapısını kapatan Genel İdare Kurulu kararını hatırlatarak “Seçmenimiz Türkiye’de yaşanan gri atmosferden kurtulmayı arzu ediyor. Üçüncü bir seçeneğe ihtiyaç var. Bu yolu oluşturmaya gayret edeceğiz” sözlerini sarf etti. Bu arada, CHP ile ortaklık yapılmaması, İstanbul ve Ankara teşkilatlarının moralini bozdu. Önümüzdeki günlerde, Yüksel Arslan, Uğur Poyraz ve Salim Ensarioğlu ile birlikte birkaç ismin daha parti ile yollarını ayırabileceği iddia edildi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...