Sandıktan renkli kareler: Kral olan da var astronot olan da

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına giderken bazı seçmenler renkli kıyafetleriyle oyunu kullandı. Adana'da bir kişi kentin yöresel kıyafetiyle oy kullanırken bir kişi ise kral kostümüyle sandık başındaydı. Düzce'de ise bir vatandaş astronot kıyafetiyle oyunu verdi.

Türkiye, 5 yıl boyunca görevde kalacak yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına geçti. 61 milyonu aşkın seçmen saat 7 itibarıyla oy kullanmaya başladı. 

Oy kullanacağı okula farklı kostümlerle gelen seçmenler dikkat çekti. Adana'da bir vatandaş kral kostümüyle, Düzce'de ise muay thai milli sporcusu Muhammet Bişgin, alüminyum folyodan astronot kostümüyle oy kullanmaya gitti. 

YÖRESEL KIYAFETİYLE OY KULLANDI

Adana'da 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için bir kişi sandık başına kentin yöresel kıyafetiyle, bir kişi de kral kostümü ile gitti.

Sandıktan renkli kareler: Kral olan da var astronot olanda - 1. Resim

Kentin yöresel kıyafetlerini giyen 63 yaşındaki emekli Şahin Ünal, merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'nde Buhara Ortaokulunda oyunu kullandı.

Sandıktan renkli kareler: Kral olan da var astronot olanda - 2. Resim

Giydiği şalvar takımı ve elinde tespihiyle oyunu kullanan Ünal yaptığı açıklamada, hafta sonları genelde yöresel kıyafetleri tercih ettiğini belirtti.

Sandıktan renkli kareler: Kral olan da var astronot olanda - 3. Resim

Adana'nın tarihi Büyüksaati'nde yöresel kıyafetler giyerek zaman geçirdiklerini anlatan Ünal, "Bugün de seçim günü. Değişiklik olsun dedim. Oy kullanmaya böyle geldim. Şimdi tarihi Büyüksaat'e gidip arkadaşlarımla oturacağım, iftarı bekleyeceğiz. Tespihim çok dikkat çekiyor. Tespih olmazsa olmazımdır. Evden çıkarken kimliğimi unuturum ama tespihimi unutmam." diye konuştu.

ADANA KRALI SANDIK BAŞINDA

Kral kıyafeti giymesi ve taç takarak kentte dolaşması sebebiyle "Adana Kralı" olarak bilinen 69 yaşındaki Hüseyin Şen de merkez Sarıçam ilçesi Çınarlı Mahallesi'ndeki Bilge Kağan Ortaokulunda oyunu kullandı.

Sandıktan renkli kareler: Kral olan da var astronot olanda - 4. Resim

Şen, gönüllü olarak kentin tanıtımını yaptığını anlatarak, "Bütün Adanalı kardeşlerim beni kabullendi. Kentte kral olarak geziyorum. Amacım gönüllü olarak Adana'yı tanıtmak.

Sokaklarda bu kıyafetle geziyorum. Kıyafetim turuncu ve beyaz.

Sandıktan renkli kareler: Kral olan da var astronot olanda - 6. Resim

Bu renkler Adana'nın sembolüdür. Bugün de oy kullanmaya böyle geldim. Benimle fotoğraf ve görüntü çektirenler çok mutlu oluyor. Onlar mutlu olunca ben de mutlu oluyorum." dedi.

ASTRONOT KIYAFETİYLE OY KULLANDI

Düzce'de ise Beyciler Mahallesi'ndeki evinden astronot kostümünü giyerek çıkan 34 yaşındaki Bişgin, oy kullanacağı Beyciler İlkokulu'na gitti.

Kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla fotoğraf çektiren Bişgin, daha sonra 1085 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Sandıktan renkli kareler: Kral olan da var astronot olanda - 7. Resim

Bişgin, yaptığı açıklamada, kıyafeti tasarlarken Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan esinlendiğini söyledi.

Gezeravcı ile gurur duyduğunu belirten Bişgin, Gezeravcı'nın uzaya çıkan ilk Türk olarak tarihe geçtiğini, kendisinin de seçimlerde astronot kostümüyle oy kullanan ilk kişi olarak tarihe geçmek istediğini kaydetti.

Sandıktan renkli kareler: Kral olan da var astronot olanda - 8. Resim

Bişgin, kostümü, elindeki malzemelerle hazırladığını dile getirerek, "Güzel de oldu. Ülkemiz ilerliyor, biz de gurur duyuyoruz. Seçimin havasını değiştirmek istedim. Motosiklet kaskının üzerini kapladım. Dövüş sporu yaptığım için orada kullandığımız malzemeler... Arıcı kıyafetlerimizin üzerine folyo kapladım. Farklı bir model tasarladım." diye konuştu.

Sandıktan renkli kareler: Kral olan da var astronot olan da - 9. Resim

ATIYLA OY KULLANMAYA GİTTİ

İzmir'in Bornova ilçesinde binicilik antrenörlüğü yapan Faruk Ceren, atına binerek oy kullanmaya gitti. Binicilik antrenörlüğü yapan 48 yaşındaki Faruk Ceren, “Demokrasinin gerekliliklerini bir kez daha yerine getirmek için buraya bir kez daha gelmiş olduk. Burası Yakaköy, bu gördüğünüz birbirinden güzel canlı dostlarımızla tekrar okulumuza kadar geldik. Seçim herkes için hayırlı uğurlu olsun. Burada atları ön plana çıkarmak istiyorum. Farkındalığı bir kez daha yansıtmak için bu birbirinden güzel canlıları herkes sevsin istiyorum” dedi.

Sandıktan renkli kareler: Kral olan da var astronot olan da - 10. Resim

KIRGIZ TÜRKLERİ YÖRESEL KIYAFETLERİ VE ATLARIYLA OY KULLANDI

Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan Kırgızlar, bu seçimde de yöresel kıyafetlerini giyip atlarıyla sandıkların bulunduğu Ulupamir İlköğretim Okulu'na giderek oy kullandı.

Sandıktan renkli kareler: Kral olan da var astronot olan da - 11. Resim

Afganistan'ın Pamir Yaylası'ndan 1982 yılında göç ederek ilçedeki Ulupamir Mahallesi'ne yerleşen Kırgız Türkleri, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy kullanmak için Ulupamir İlköğretim Okulu'na geldi.

Sandıktan renkli kareler: Kral olan da var astronot olan da - 12. Resim

Yöresel kıyafetlerini giyen Kırgızlar, burada isimlerinin bulunduğu sandıklarda oy verdi. Bazı Kırgızların, sandıkların kurulduğu okula atlarıyla geldiği görüldü.

Sandıktan renkli kareler: Kral olan da var astronot olan da - 13. Resim



Sandıktan renkli kareler: Kral olan da var astronot olan da - 13. Resim

VATANDAŞLAR PEK ÇOK İLDE YÖRESEL KIYAFETLERLE OYLARINI KULLANDI

Sivas'ın Hafik ilçesi Yeniköy'de kadınlar, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için yöresel kıyafetleriyle sandık başına gitti.

Sandıktan renkli kareler: Kral olan da var astronot olan da - 14. Resim

Aydın'dın Germencik ilçesinde bazı vatandaşlar, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başına efe kıyafetleri ve yöresel giysilerle gitti.

Sandıktan renkli kareler: Kral olan da var astronot olan da - 15. Resim

Trabzon'da seçmenler, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitti.

Sandıktan renkli kareler: Kral olan da var astronot olan da - 16. Resim

Şalpazarı ilçesinde oy kullanmaya giden kadınlar, Çepni kültürünün devamı olan ve el dokumasıyla yapılan yöresel ağasar elbiseleriyle oy kullandı.

Sandıktan renkli kareler: Kral olan da var astronot olan da - 17. Resim

Şırnak ve Mardin'de de yöre kıyafetleriyle oy kullanmaya geldiler. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...