Zafer Partisi'nde istifa: Hepsi bıraktı! İşte geçtikleri parti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Zafer Partisi Adana İl Başkanı Ayhan Binboğa ve tüm yönetimi partiden istifa ettiğini açıkladı. Yönetimle birlikte parti üyesi olan 87 kişi de istifa etti. Binboğa, “İstifa eden tüm yönetici, ilçe başkanı, meclis üyeleri ve istifa eden partililerle birlikte yuvamıza, MHP’ye geri dönüyoruz” dedi.

Zafer Partisi Adana İl Başkanı Ayhan Binboğa, istifa gerekçesini “Milletvekilliği seçimlerinde partimize FETÖ’vari sızmalar olmaya başladı. Bununla ilgili genel başkanı ve genel merkezi bilgilendirerek önlem almaya çalıştım. Genel başkan ‘sana 2 kişiyi söylüyorum bunları kesinlikle göreve almayacaksın’ diyerek uyarmıştı. Biriyle ilgili savcılıkta 5 tane dosya var. Biri cumhurbaşkanına hakaret diğerleri de FETÖ soruşturmasıyla ilgili. Diğer şahsın da kadına karşı şiddetten devam eden soruşturmasından dolayı uyarmıştı. Ancak FETÖ zihniyeti, FETÖ’vari hareketler o kadar etkili olmuş ki dediği şahıslardan biri üst düzey göreve getirildi.

Zafer Partisi'nde istifa: Hepsi bıraktı! İşte geçtikleri parti

"PARTİYE DIŞARIDAN SIZMAYA ÇALIŞAN ŞAHIS İSİM SIRALAMASINI BİZZAT YAPIP ONAYLATTI"

Zafer Partisi'nin Adana'daki milletvekilliği sıralamasında il başkanı olarak, teşkilattan sorumlu il başkan yardımcım, seçim işlerinden sorumlu il başkan yardımcım, siyasi işlerden sorumlu il başkan yardımcımın hiçbirimizin görüşü alınmamıştır. Ama partiye dışarıdan FETÖ’vari sızmaya çalışan şahıs isim sıralamasını bizzat yapıp genel merkeze de onaylatmıştır. Adana il teşkilatı olarak genel merkeze ilettiğimiz soruşturması yapılıp gönderilmiş bir dosya da işleme alınmayınca biz de artık istifanın kaçınılmaz olduğunu, bizim şahıslarla değil, ilkeli duruşumuzun olaylar karşısında olduğunu buradan söylemek istiyorum” diyerek açıkladı

"MHP'YE GERİ DÖNÜYORUZ"

“Yuvamıza MHP’ye geri dönüyoruz” diyen Binboğa, yarın istifa eden tüm yönetici, ilçe başkanı, meclis üyeleri, belediye başkanı adayları ve istifa eden partililerle birlikte Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) katılacaklarını ifade etti.

Binboğa’nın açıklamalarının ardından Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Cerit de, “Bütün bu olumsuzluklar ışığında Atatürk'ün izinde, Türk milletinin emrinde, Türk milliyetçileri olarak Zafer Partisi'ndeki tüm görevlerimizden ve parti üyeliklerinden istifa ediyoruz. Tüm yöneticilerimizle artı toplam 87 üyemizle de biz istifa etmiş bulunuyoruz. Vatandaşlarımızdan haklarını helal etmesini istiyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...