Sıcak yaz günlerinde insanların en çok su ihtiyacı duyduğunu ve sahurda bunu dikkate alarak gıda tüketilmesi gerektiğini kaydeden Hülya Çolak, sahurda 2 bardak süt tüketilmesinin hem susuzluğu dengeleyeceğini hem de tok tutacağını söyledi.
Kağıthane Belediyesinin Ramazan Etkinlikleri kapsamında Hasbahçe’de her akşam düzenlediği programlara ünlü yemek yazarı Elif Korkmazel konuk oldu. Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin püf noktalarını paylaşan Korkmazel, vatandaşlara rahat Ramazan geçirmeleri için tavsiyelerde bulu...
Lokman Hekim Ankara Hastanesi Diyetisyeni Merve Demir, çayın tüketimine Ramazan'da sınırlama getirilmesi gerektiğini belirterek, “Çay içerdiği maddelerden dolayı sıvı atımını artırır. Bu nedenle Ramazan'da günde 2-3 fincan çaydan fazlası içilmemelidir” dedi.
OMÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Gazi: "Genellikle iftara çorbayla başlarız ama çorbayı sona bırakmak önerilebilir. Kahvaltılıklarla başlayıp gerekli sıvıyı aldıktan ve biraz ara verdikten sonra yemeklerimize devam etmek daha sağlıklı bir yöntem".TÜSODER ...