Grip için önce aile hekimine gidin

Grip için önce aile hekimine gidin

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı, üst solunum yolu enfeksiyonlarının mevsimsel artışı geçen yıllara benzer oranda seyrettiği hâlde, acil servise başvurularda artış görüldüğü belirtilerek vatandaşlardan grip için öncelikle aile hekimlerine müracaat etmelerini istedi.

Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de grip vakalarının ocak ayından itibaren arttığı, martta ise düşüşe geçtiği bildirildi. Vatandaşların bu artıştan endişe etmemesi, risk grubunda bulunanların ise tedbirli olması gerektiği kaydedilen açıklamada Türkiye’de hâlâ influenza A (H1N1) ve influenza B virüslerinin dolaştığı ifade edildi.

OLAĞANÜSTÜ DURUM YOK
Geçtiğimiz yıllarda “Domuz Gribi” olarak adlandırılan H1N1 virüsünün, artık  mevsimsel grip ajanları arasında yer aldığı vurgulanan açıklamada “Kasım ve aralık aylarında acil servislere başvurular, geçen senenin aynı dönemine oranla yaklaşık yüzde 10 arttı. Grip ve benzeri üst solunum yolu hastalıklarında vatandaşlarımızın öncelikle acil servislere değil aile hekimine gitmesi gerekir” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...