Yeni salgın uyarısı: "Bazı işaretler alıyoruz, böceklerden bulaşıp tüm dünyaya yayılabilir"

Düzenleyen:
Yeni salgın uyarısı: "Bazı işaretler alıyoruz, böceklerden bulaşıp tüm dünyaya yayılabilir"

SAĞLIK Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19’un ardından ortaya çıkabilecek salgın hastalıklarla ilgili konuştu. DSÖ ve bünyesindeki Küresel Bulaşıcı Hastalıklar Hazırlık Ekibi, sinek ve kene gibi canlılardan bulaşacak yeni bir hastalığın küresel bir salgın boyutuna ulaşabileceği uyarısında bulundu. Uzmanlar, koronavirüsten sonraki küresel salgının böceklerden bulaşan virüsler kaynaklı olabileceğini söyledi.

Dünya iki yılı aşkın süredir koronavirüsün pençesinde. Dünya Sağlık Örgütü ise Covid-19 henüz son bulmamışken, sinek ve kene gibi canlılardan bulaşacak yeni bir hastalığın küresel bir salgın halini alabileceği konusunda uyarısını yaptı. Zika ve Deng humması gibi hastalıkların yeni pandemiye sebebiyet verebileceğini açıklayan uzmanlar “Zika virüsü gibi patojenler yayılabilir. Hastalıkların yayılabileceği bölgelerde 4 milyara yakın insan yaşıyor” şeklinde konuştu.

DSÖ Küresel Bulaşıcı Hastalıklar Hazırlık Ekibi direktörü Dr. Sylvie Briand, “Koronavirüs salgınında iki yılı geride bıraktık ve bu tür etkili olaylara hazırlıksız olmanın neye mal olduğunu zor yollarla öğrendik” şeklinde konuştu.

“RİSKİN ARTTIĞINA DAİR BAZI İŞARETLER VAR”

Briand, açıklamasına şu sözlerle devam etti: “2003 yılında SARS ile ve 2009’da ise influenza salgınıyla birlikte bu tür salgınların gelebileceğini görmüştük. Sıradaki pandeminin arbovirüslerden olması çok büyük ihtimal. Ayrıca riskin arttığına dair bazı işaretler de var” dedi.

DSÖ Acil Durumlar Birimi Başkanı Dr. Mike Ryan da bu konu hakkında konuştu. Ryan, bu hastalıkların araştırılması gerektiğini belirterek şöyle dedi: “Bu hastalıkların her biri ile ilgili takip etme, araştırma ve geliştirme alanlarında, farklı kazanımlar elde edildi. Elimizdeki gereçleri acilen tekrar değerlendirmemiz gerekiyor.”



Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...