Canan Karatay kuru öksürüğün doğal ilacını açıkladı! Mutfağınızdan eksik etmeyin, her lokması şifa

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Canan Karatay kuru öksürüğün doğal ilacını açıkladı! Mutfağınızdan eksik etmeyin, her lokması şifa

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sağlık alanında yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay, kış aylarında bulunduğumuz şu günlerde sık sık yaşanan kuru öksürüğün çaresini açıkladı. Karatay, doğal çözüm olarak meyan kökü balı tüketilmesi gerektiğini ve sirke kaynatılmasını söyledi.

Yaptığı ezber bozan açıklamalar ve verdiği tavsiyelerle adından söz ettiren İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, son olarak soğuk havaların etkisiyle sık sık görülen kuru öksürüğe karşı çareler sundu. Kendi Youtube kanalında açıklamalarda bulunan Karatay, bu sorunu yaşayanlara önerilerde bulundu.

Canan Karatay kuru öksürüğün doğal ilacını açıkladı! Mutfağınızdan eksik etmeyin, her lokması şifa

MEYAN KÖKÜ BALI KURU ÖKSÜRÜĞÜ GEÇİRİYOR

Prof. Dr. Karatay, meyan kökü balının kuru öksürüğe iyi geldiğini belirterek “Kuru öksürüğün en önemli sebebi kirli hava. Vücut o kirli havaya karşı kendini korumaya alıyor. Eğer mikrop eklenmişse balgam oluyor. Meyan kökü balı vücut için çok önemli, kuru öksürüğü geçiriyor. Astıma da rahatlık getirebiliyor” dedi.

SİRKE KAYNATIN, HAVAYI TEMİZLESİN

Sirkenin havayı temizlediğinin altını çizen Karatay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kışın kaloriferler sık yandığı için kaloriferler de kuruyor, kuru hava da boğazın kurumasını tetikliyor. Onun için eğer öksürüğünüz varsa bir tencereye sirke koyun ve kaynatın. Havayı da temizler, nemlendirir ve virüsleri, toksinleri de öldürür. Evi sirkeyle temizleyin; halılar, yer, tuvaletler için sirke kullanın. Hem pırıl pırıl olur hem de sağlık kazanırsınız. Kaynatmak için ev sirkesi, temizlik için ise marketten alınan sirkeyi kullanabilirsiniz. Bana çok kötü kokuyor demeyin, sizin kullandığınız sabunlar ve oda kokuları bu irritasyonu yapıyor. Hepsi kimyasal, bizim vücudumuzda onların yeri yok ama sirke candır. Vücudu alkali kılar, her evde doğal ecza deposu olsa baş köşede sirke yer alır.”

Canan Karatay kuru öksürüğün doğal ilacını açıkladı! Mutfağınızdan eksik etmeyin, her lokması şifa

“VİRÜSE ANTİBİYOTİK ETKİ ETMEZ”

Grip ve nezle için acile giderek kalabalık ortama girilmemesi gerektiğini vurgulayan ünlü profesör, virüs için antibiyotik kullanılmaması gerektiği konusunda şu sözlerle uyarı yaptı: 

“Yüksek akciğer şikayetiniz varsa tabii ki doktora gideceksiniz, tedavi olacaksınız. Çok uzun süre ateşiniz ve öksürüğünüz gitmediyse mutlaka hekime gidin diyorum ama buradaki ayrımı iyi yapalım. Virüs enfeksiyonlarında ateş çıkabilir, bunun için antibiyotik almaya gerek yok. Hiçbir virüse antibiyotik etki etmez. Koruyucu olarak da antibiyotik verilmez, bu en büyük tehlikedir. Virüs enfeksiyonlarında vücut kırılır, her yerimiz ağrır. Bu ağrı için ağrı kesici kullanılmayacak. Virüs enfeksiyonu isteyen kişiler, ağrı ilacı dediğimiz antiinflamatuvar kullanıldığı zaman kalp krizi geçiriliyor, haberiniz olsun. İlaç alıp ateşimi düşüreceğim derseniz, düşer bayılırsınız haberiniz olsun” şeklinde konuştu.

Canan Karatay kuru öksürüğün doğal ilacını açıkladı! Mutfağınızdan eksik etmeyin, her lokması şifa

DOĞAL ÇARE: MEYAN KÖKÜ BALI, EV TURŞUSU, ZEYTİNYAĞI…

Canan Karatay, son olarak grip ve öksürük için doğal çözüm önerilerini şöyle sıraladı: 

“Gribe karşı bağışıklığı güçlendirmek için meyan kökü balı, yoğurt ve ev turşusu tüketilmeli. Kışın boğazımız kuruysa saf zeytinyağı ile ağız çalkalanmalı. Zeytinyağını ağzımıza alıp 3-4 dakika tutmak gerekir. Zeytinyağı antiinflamatuvardır, hemen ilaca saldırmayın. Zeytinyağı bakterileri de öldürür, üst solunum yollarındaki kuruluğu da giderir, hücrelerimizi de güçlendirir amacımız o. Hücrelerimiz güçlü olduğu zaman oraya virüs de girse yerleşemez. Kelle paça da çok önemli, vücut hücrelerimizin direncini arttırır. Kristal kaya tuzu ile gargara da yapılmalı, hazırlanan suyla ağız yıkanmalı, buruna çekilmeli.”

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...