- Serinlemek isterken hasta olmayın! Musluk suyu uyarısı
3 saat 58 dakika önce

Serinlemek isterken hasta olmayın! Musluk suyundan buz yapmayın

Sıcak yaz günlerinde serinlemek için buzu tercih edenler aman dikkat! Uzmanlar uyardı musluk suyundan yapılan buzlar hastalığı beraberinde getiriyor...
Sağlık - Sağlık
6 saat 55 dakika önce

En çok kalp ve damar hastalıklarından ölüyoruz! 2023 Yılında ölüm sayısı yüzde 4,1 arttı

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Ölüm ve Ölüm Nedeni İstatistiklerini açıkladı.
Sağlık - Sağlık
7 saat 6 dakika önce

Bayram beslenmesinde mini tavsiyeler

Kurban Bayramı'na 1 gün kaldı. Peki bayramda gıda tüketiminde nelere dikkat etmeli? İşte bayram beslenmesinde mini tavsiyeler...
 - Türkiye’nin sağlık okuryazarlığı raporu açıklandı
7 saat 11 dakika önce

3 kişiden 2’si sağlıklı olduğunu düşünüyor... Türkiye’nin sağlık okuryazarlığı raporu açıklandı

Türkiye’nin sağlık verilerini ortaya koyan rapora göre halkın yüzde 75’i kronik hastalıklarının farkında değil. 30 yaş üzeri kadınların yüzde 77’si hiç mamografi çektirmemiş. Spor yapmayanların oranı yüzde 21’den yüzde 26’ya çıkmış. Bu da kardiyoloji, kanser ve nörolojik hastalıkları tetikliyor.
 - Baklavayı yediğinizde hemen su içme ihtiyacı duyuyorsanız…
17 saat 21 dakika önce

Ustası hatırlattı: Baklavayı yediğinizde hemen su içme ihtiyacı duyuyorsanız…

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala baklava ustası Mahmut Şahan vatandaşlara uyarı yaptı. Ucuz baklavaların glikoz içerdiğini söyleyen Şahan, "Baklavayı yediğinizde eğer su içme ihtiyacı duyuyorsanız içinde glikoz vardır. Su içme ihtiyacı duymuyorsanız zaten sağlıklı bir ürün olduğunu anlarsınız. Glikoz boğazı yakar" dedi.
 - Uzmanı uyardı: Kurban etini sakın akşam yemeyin!
17 saat 48 dakika önce

Kurban etini sakın akşam yemeyin! Uzmanı üstüne basa basa uyardı

Kurban Bayramı’nda kalp damar hastalığı olanlara çeşitli uyarılarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Esen, kurban etinin akşam saatinde yenmemesi gerektiğini söyledi. Esen, "Akşam geç vakitte yenen et, yüksek tansiyon, kalp krizi tehdidi problemleri yaşatabiliyor" dedi.
 - Bel ağrısı şikayetiyle gitti, gerçek başka çıktı
18 saat 26 dakika önce

Bel ağrısı şikayetiyle gitti, gerçek başka çıktı! Şimdi rahatça yürümenin mutluluğunu yaşıyor

Diyarbakır’da yaşayan 36 yaşındaki Songül Aydın, bel ağrısı, yürüme güçlüğü, belde baskı şikayetleri ile hastaneye kaldırıldı. Felç geçirme riski ile alındığı ameliyatta omurgasında bulunan tümör alınan Aydın, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Sevincini ise “Artık sağlıklı bir şekilde yürümenin mutluluğunu çıkaracağım” şeklinde paylaştı.
 - 8 ay önce dünyaya geldi! ‘3 gün bile yaşamaz dedik ama…’
13 Haziran 2024 - 12:54

8 ay önce dünyaya geldi, hastalığını öğrenen ailesi şoku yaşadı! ‘3 gün bile yaşamaz dedik ama…’

Trabzon'da 8 ay önce karın bölgesinde cilt dokusu oluşmadan dünyaya gelen Beyza Aksu, yapay deri nakli ve diğer tedavilerin başarıyla uygulanmasıyla sağlığına kavuştu. Aksu’nun ailesi “O halini gördükten sonra umudumu kaybetmiştim. '3 gün bile yaşamaz' dedik ama yaşadı, bayağı korkuttu bizi” dedi.
Sağlık - Sağlık
13 Haziran 2024 - 12:26

Kurban etinde ölüm sertliğine dikkat! Uzmanından kritik 24 saat uyarısı

Kurban bayramına sayılı günler kala bayram hazırlıkları yurt genelinde tüm hızıyla sürerken uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi. Uzman Diyetisyen Arzu Vural, kurban etlerinin kesimden 24 saat sonra tüketilmesi gerektiğini aksi halde ette ölüm sertliği oluştuğunu belirtti.
 - Buzluğa tavuk atanlar dikkat! Sakın bunu yapmayın
13 Haziran 2024 - 10:33

Uzmanından tavuk eti uyarısı! Çözüldükten sonra asla tekrar dondurmayın

Tavuk etinin diğer et türlerine göre çok fazla mikroorganizma üretebildiğini söyleyen gıda mühendisi Ebru Akdağ “Yaz aylarında tavuğu satın alırken de, pişirirken de, yerken de çok dikkatli olmak gerekir. Tavuk en fazla zehirlenmeye sebep olan gıda. Açıkta satılan tavukları satın almayın, güvenmediğiniz yerde tavuk yemeyin” dedi.
 - Doktorlar bile konduramıyor, geç teşhis ediliyor
13 Haziran 2024 - 02:01

Meme kanseri yaşı düştü! Doktorlar bile konduramıyor, geç teşhis ediliyor

İleri yaş hastalığı olarak bilindiği için genç hastaların belirtileri dikkate almaması ya da sağlık personelinin ‘gençlerde meme kanseri olmaz’ düşüncesiyle daha rahat davranmaları vakaların geç teşhis almasına sebep olabiliyor.
Sağlık - Sağlık
11 Haziran 2024 - 15:57

Bayramda kavurma yerken aşırıya kaçmayın, hızlı kilo alımına dikkat edin

Diyetisyen Emine Ayvaz, kurban bayramında et ve tatlı tüketiminin artmasıyla mide bağırsak sorunları ile birlikte kısa zamanda kilo alımının yaşanabileceğine dikkat çekti.
 - Tüp bebek tedavisinde hayatının şokunu yaşadı
11 Haziran 2024 - 13:53

1,5 yıl ağrıyla yaşadı! Tüp bebek tedavisinde karnında iğne unutulduğu fark edildi

Antalya'da tüp bebek tedavisine başlayan 42 yaşındaki Sabiha İnce, hayatının kabusunu yaşadı. İnce’nin geçirdiği operasyonda karnında ameliyat iğnesi unutulduğu fark edildi. Talihsiz kadın, bunun üzerine suç duyurusunda bulundu.
 - Aşırı sıcaklar vücudu kavuruyor
11 Haziran 2024 - 03:39

Gündüz ayrı, gece ayrı hasta ediyor! Aşırı sıcaklar vücudu kavuruyor

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerine seyretmesi nedeniyle uyarılarda bulunan Doç. Dr. Yavuz Otal, "40 derecenin üzerindeki vücut sıcaklıklarının hastaneye yatış gerektiren acil bir durum' olduğunu belirterek önemli açıklamalarda bulundu.
 - Gençler elektronik sigara batağında
11 Haziran 2024 - 03:32

Erdoğan tehlikeye karşı uyardı! Gençler elektronik sigara batağında

Sigara yasakları sebebiyle klasik sigara satışlarındaki düşüşün açığını elektronik sigara ile kapatmaya çalışan sigara endüstrisi, yeni nesil bağımlılık yapıcılarla gençleri ve çocukları hedef alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlerle yaptığı sohbetin odağında elektronik sigara vardı...
 - ‘Masum görünümlü’ tehlike! Akciğerde iltihaplanma yapıyor
10 Haziran 2024 - 12:32

‘Masum görünümlü’ tehlike! Akciğerde iltihaplanma yapıyor

Son zamanlarda yaygınlaşan elektronik sigara kullanımı sağlığı tehdit ederken, kullanım yaşı her geçen yıl düşüyor. Uzmanlar, elektronik sigarayı gençlere sosyal medyadan aktarılan masum görünümlü bir tehlike olduğunu belirterek, elektronik sigaranın akciğer dokusunda iltihaplanma gibi sorunlara sebep olabileceğine dikkat çekiyor.
Sağlık - Sağlık
10 Haziran 2024 - 11:29

Kurban Bayramı’nda ‘kurban’ olmayın! Acemi kasaplara uzmanından uyarı

Acil Tıp Uzmanı Dr. Mustafa İpek, bir Kurban Bayramı klasiği haline gelen, sonu acil serviste biten ‘acemi kasap' yaralanmalarıyla ilgili uyarılarda bulundu. İpek, “Bazen kesilerden sonra büyük ameliyatlar geçiriyor hastalar. Bu, ampütasyona kadar da gidebiliyor. Onun için işi ehline bırakmak lazım” dedi.
 - Yorgunluk ve kilo kaybı yapıyor! Erken teşhis için...
08 Haziran 2024 - 12:07

Karaciğer yağlanması, yorgunluk ve kilo kaybı yapıyor! Erken teşhis iyileşme süreci için önemli

Yorgunluk, mide bulantısı, iştahsızlık, kilo kaybı, karın ağrısı ile zihin karışıklığı ve dalgınlık gibi sorunların karaciğer yağlanmasına işaret edebileceğini vurgulayan Dr. İlksoy İkibiroğlu, belirtiler konusunda uyarı yaptı.
 - Tonlarca üretip yurt dışına satıyor
08 Haziran 2024 - 10:22

Kilosu 175 bin TL’den satılıyor! Karaciğeri yeniliyor, yaprakları doğal antibiyotik

Tokat'ta nesli koruma altında olan ve nadir bulunan akzambak çiçeği, sağlığa faydaları ve fiyatıyla dikkat çekiyor. Kilosu 5 bin Euro (yaklaşık 175 bin) olan bu şifalı bitki, bal ile karıştırıldığında karaciğeri yeniliyor. Üreticisi, yurt dışından çok fazla talep alıyor.
 - 'Online randevu' başarılı! 50 bin yeni kapasite açıldı
08 Haziran 2024 - 03:15

Online randevu sistemi başarılı! Vatandaşa günlük 50 bin yeni kapasite açılıyor

MHRS'de yaşanan randevu problemini çözmek için geliştirilen 'Onaylı Randevu Sistemi' kısa sürede başarı sağladı. AK Parti Elâzığ Milletvekili Erol Keleş, "Vatandaşlara günlük ortalama 50 bin yeni randevu kapasitesi açılması sağlandı" dedi.
 - Antibiyotik direnci alarm veriyor
08 Haziran 2024 - 02:50

Reçeteye yazılan iki ilaçtan biri o... Antibiyotik direnci alarm veriyor!

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TİTCK) 2016 yılında reçetesiz satılmama kararı sonucunda ülkemizde gerileyen antibiyotik kullanım oranları tekrar eski seviyesine geldi. Uzmanlar reçetelerde yer alan antibiyotik oranının alarm seviyesine ulaştığı uyarısında bulunuyor.
Sona Git