Migren hastalarında inme riski daha fazla

- Güncelleme:
Migren hastalarında inme riski daha fazla

SAĞLIK Haberleri

Danimarka’da yürütülen bir araştırma, migren hastalarında damar tıkanıklığına bağlı inme riskinin daha yüksek olduğunu ve migren hastası kadınlarda hemorajik yani beyin kanamasına bağlı inme ve kalp krizinin daha çok görülebileceğini ortaya koydu.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - “PLOS Medicine” dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, Danimarka’daki Aarhus Üniversitesinden araştırmacı Cecilia Hvitfeldt Fuglsang’ın yaptığı çalışma, migren teşhisi konulan kişilerde 60 yaşından önce inme ya da kalp krizi riskinin daha fazla olduğunu ortaya koydu. Araştırmacılar, migren teşhisi konulan kişilerde 60 yaşından önce inme ya da kalp krizi riskinin daha fazla olduğunu gösterdi. İskemik inme, kan pıhtısının beyne giden bir damarı tıkamasıyla meydana gelirken hemorajik inme, beyindeki bir damarın patlaması sonucu yaşanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...