Omicron griple aynı belirtileri veriyor

Düzenleyen:
Omicron griple aynı belirtileri veriyor

SAĞLIK Haberleri

Covid-19'un Omicron varyantı dünya çapında baskın hâle gelirken, belirtileri arasına her geçen gün yenileri ekleniyor. Son olarak mide bulantısı ve kusma dâhil olmak üzere daha önce bildirilmemiş bazı semptomlara sebep olduğu ortaya çıktı.

Osman SAĞIRLI

Koronavirüsün Omicron varyantı, Covid-19'un ateş, kalıcı baş ağrıları ve koku veya tat kaybı gibi klasik belirtilerine sebep olurken, aynı zamanda bildiğimiz soğuk algınlığı belirtileriyle de ortaya çıkabiliyor.

İngiltere'nin ZOE Covid izleme uygulamasına kaydedilen en yaygın beş belirti, burun akıntısı, baş ağrısı, yorgunluk, hapşırma ve boğaz ağrısı. Bu belirtiler soğuk algınlığında da görüldüğü için soğuk algınlığı ve Covid-19 enfeksiyonu birbirine karışıyor. Ancak, King's College London'da genetik epidemiyoloji profesörü Tim Spector, Omicron’la enfekte olan bazı kişilerde mide bulantısı ve kusma da görüldüğünü belirterek bu semptomların aşılarla tam korunma sağlanmış ve hatta takviye aşılarını da tamamlamış kişilerde de görüldüğünü ifade etti.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...