Omicron'un yeni belirtisi ortaya çıktı! Şiddetli gece terlemeleri

Düzenleyen:
Omicron'un yeni belirtisi ortaya çıktı! Şiddetli gece terlemeleri

SAĞLIK Haberleri

Omicron varyantı birçok ülkede görülmeye başladı. Türkiye’de de tespit edilen omicron varyantına ilişkin yeni yapılan çalışmalarda bilinen semptomlarının arasında bir yenisi eklendi.

Yaklaşık 2 yıldır dünyanın mücadele ettiği koronavirüs farklı varyantlarda hayatımızda etkisini sürdürüyor. İngiltere’de yapılan bir çalışmaya göre Omicron’un; öksürük, boğaz ağrısı ve ateş gibi semptomlarının yanı sıra bir başka belirtisinin de şiddetli gece terlemeleri olduğunu ortaya koydu. 

Yapılan çalışmaya göre; omicron varyantının soğuk algınlığı belirtilerine sahip olduğunu ve parainfluenza virüsüne benzediğini ortaya koydu. 

IncellDx adlı bilim şirketinin yaptığı çalışma kapsamında , semptom bildirim uygulaması ZOE kullanılarak,  Londra'daki teyit edilmiş Omicron vakaları analiz edildi. Koku ve tat kaybının daha az olduğu bildirildi. 

OMICRON'DA KOKU TAT KAYBI DAHA AZ GÖRÜLÜYOR

Bilimsel danışmanlardan oluşan bir komite de geçen Perşembe günü bu analizi destekledi ve koku veya tat kaybının daha az bildirildiğini söyledi.

Araştırmaya öncülük eden Dr Bruce Patterson, omicron’da önceki varyantlarda koku-tat kaybının daha az görüldüğünü, omicrondan etkilenen hastalarda belirgin semptomun yorgunluk olduğunu söyledi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...