TÜSEB’ten yerli kanser aşısı çalışması

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
TÜSEB’ten yerli kanser aşısı çalışması

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye Kanser Enstitüsü bünyesinde yapılan çalışmalarla mRNA tabanlı pankreas aşısının geliştirilmesi için proje başlatıldı.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) bünyesinde yer alan Türkiye Kanser Enstitüsü, kanserin altında yatan mekanizmaların aydınlatılarak yenilikçi tedavi metotlarının geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütüyor. Enstitüde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Türkiye Kanser Enstitüsü Başkan Vekili Doç. Dr. Burcu Yücel pankreas ve mesane kanserlerinin tedavisine yönelik iki yeni proje geliştirdiklerini söyledi.

PANKREAS KANSERİNE MRNA AŞISI

Ön hazırlıkları yeni tamamlanan bir proje ile pankreas kanserine yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Yücel “Pankreas kanseri hücrelerine özel neoantijen özellik gösterebilecek güvenilir protein yapılar tanımlayarak, bu yapıları hedefleyen mRNA aşı adayları tasarlamayı hedefliyoruz. Pankreas kanserine yönelik aşı çalışmamız ülkemizde de sık görülen çeşitli kanser türleri için de yol gösterici bir öncü çalışma olacak. İlerleyen dönemde, bilimsel olarak etkisi kanıtlanmış olan farklı aşı teknolojilerini, ülkemizde sık görülen akciğer, göğüs, kolon ve mide gibi farklı kanser türleri üzerinde de uygulayarak yerli kanser aşıların üretimine hız kesmeden devam etmeyi planlıyoruz” dedi.

MESANE KANSERİ İÇİN YENİ PROJE

Türkiye’de mesane kanserinde yeni tanı ve tedavi yöntemleri geliştirebilmek amacıyla bir proje başlattıklarını kaydeden Yüksel “Projemiz, Türkiye Genom Projesi’nin bir parçası olarak devam ediyor. Kişiselleştirilmiş tedavilerin geliştirilmesini hedefleyen genom projelerimizde gönüllü katılımcı olmanın önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...