Bakan Yanık, TGRT Haber’de müjdeleri açıkladı: Personel alımı yapılacak, Primlerin 3'te 1'ini devlet ödeyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

TGRT Haber’in canlı yayın konuğu olan Bakan Derya Yanık, önümüzdeki süreçte mülakatsız 2 bin 451 personelin alınacağını duyurdu. Bakan Yanık, ev kadınlarının emekliliğiyle ilgili detayları da açıkladı. Bakan Yanık, 14 Mayıs'taki öngörüsüyle ilgili ise "Seçim ilk turda bitecek." dedi.

Türkiye seçime giderken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, TGRT Haber’in canlı yayın konuğu oldu.

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses’in sorularına cevap veren Yanık, seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

AK Parti'nin sandığı en çok tanıyan ve bütün mevcudiyetini sandığa dayandırmış bir siyasi parti olduğunu vurgulayan “Yanık, "Sandığı ve seçim sonuçlarını tanımamak söz konusu değildir” İfadelerini kullandı.

"AK PARTİ SANDIĞI EN ÇOK TANIYAN PARTİDİR"

Bakan Soylu'nun muhalefetin Erdoğan karşısında blok olmasıyla ilgili '14 Mayıs siyasi bir darbe girişimidir' yorumu üzerinden yapılanan tartışmalara değinen Bakan Yanık, “Sipekülasyonların tamamı bilerek yeni bir manipilasyonu orataya koymak için yapılan tartışmalar. AK Parti sandığı en çok tanıyan ve bütün mevcudiyetini sandığa dayandırmış bir siyasi parti. Sandığı tanımamak söz konusu değil. Türkiye'de vesayet sistemi yeniden isteniyor. Sandıktan çıkan irada milletin iradesidir.” Şeklinde konuştu.

Bakan Yanık, 14 Mayıs'taki öngörüsüyle ilgili ise "Seçim ilk turda bitecek." dedi. 

Bakan Yanık'ın personel alımı ve ev kadınlarının emekliliğiyle ilgili müjdeleri vardı. Yakın dönemde 2 bin 451 personelin alınacağı ve mülakat olmacağını söyleyen Bakan Yanık, ev hanımlarının sigota primlerinin üçte birini devlet in ödeyeceğini açıkladı.

Bakan Yanık’ın konuşmasından satır başları şöyle;

ANKET VE SAHA ÇALIŞMALARI

Sokak çok iyi. Biz nerede vatandaşımızla temas etsek bugüne kadar yapılan hizmetlerin farkında. Anketlerin pek çok bileşeni pek çok da değişeni vardır. Bizim anketimiz sokakta yaptığımız çalışmalar. Bağımsız olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cumhur İttifakı olarak güç birliği yaptığımızı her fırsatta söylüyoruz. Seçim çalışmalarımız gayet güzel gidiyor.

"SEÇİM İLK TURDA BİTECEK"

Bizim açımızdan seçim ilk turda bitecek. Demokraside seçmen iradesi tek belirleyici unsurdur. Biz ilk turda geçebilmek için gayret göstereceğiz. Birinci turda seçilebilmek için vatandaşımızın teveccühünü kazanmak için uğraşıyoruz.

SOSYAL YARDIMLARDA YENİ BİR DÜZEN OLUR MU?

Sosyal yardımlarda hareket noktamızı tekrar anlatmamız lazım. Sosyal devlet sorumluluğunun ne olduğunu bir kez daha hatırlatmamız lazım. Sosyal devleti AK Parti inşa etti. 

KADRO VE ATAMA OLACAK MI?

Önümüzdeki süreçte 2 bin 431 personel alımı yapacağız. İşe alırken mülakat yapmayacağız. 

"AİLE VE GENÇLİK BANKASI İHTİYAÇ İÇİN KURULDU"

Hakikaten çok aktuel bir ihtaçı karşılamak için kurulmuş bir sistemdir. Burada temel nokta şu: Yeni bir aile kurarken evliliğin belli bir maliyeti var. Ciddi bir maliyete dönüşen bir durum. Bu durumu gençlerin aile kurmasını baltalayan bir durum. Aile ve Gençlik Bankası aile kurmayı kolaylaştırmak için kuruluyor. 2 yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek. Bu programın finansal kaynağı ise yerli doğal gazımızdan karşılanacak.

VATANDAŞLIK MAAŞI NASIL BAĞLANACAK?

İhtiyaç duyan gruplara göre kimi süreli kim süresiz gibi bir takım sosyal yardımlarımız var. Dağınıklığı toparlayacak bir sistemi öngörüyoruz. Bir hanenin gelir desteğinin askeri hayat standardının altında kalmaması kalıyorsa o eksik kalan kısmın devlet tarafından desteklenmesi projesidir. Vatandaşlık maaşıyla eksik olan kısım tamamlanacak.

EV KADINLARININ SİGORTA PRİMİNİN 3'TE 1'İ DEVLETTEN

Çocuk bazlı değil ama çocuk sayısı ve doğum süreleri emeklilik noktasını kolaylaştıracak etkilerden birisi... Biz ev hanımlarının ve bütün vatandaşlarımızın bir şekilde sosyal güvenlik sistemine dahil olmasını istiyorum. Ev hanınlarının gerçekten iş yükü ağır. Bireysel emeklilik sistemini işleten ev hanımlarının sigota primlerinin üçte birini devlet olarak biz ödeyeceğiz.

ŞEHİT YAKINI VE GAZİLERLE İLGİLİ NELER YAPILACAK?

Önümüzdeki süreçlerde de şehit anne ve babalarının (Yakınlarının) aylıklarının düzenlenmesi için gerekli düzenlemeleri yapacağız. Şehit yakınları için alternatif istihdam oluşturulacak. 

KADRO VE ATAMA BEKLEYENLERE YENİ MÜJDE VAR MI?

İhtiyaca göre 2 bin 431 kişiyi istihdam edeceğiz. Sadece KPSS puanı üzerinden alınacak. Mülakat sistemi olmayacak. Önümüzdeki süreçte muhakkak personel istihdamımız söz konusu olacak.

LGBT AÇIKLAMASI: AİLEYİ KORUMAKTA KARARLIYIZ

Maalesef son 50 yılda dünyada eşcinsel lobilerinin çok sistematik bir yol alışları söz konusu. Son geldiğimiz noktada bu lobilerin amacı aile kavramının içerisine dahil olmak. Bu lobilerin arkasında çok ciddi bir finansal destek var. Korkunç para akıyor. Lobiler, özellikle kadın haklarını sabote ediyor. Eşcinsellik normalleştirilmeye çalışılıyor. Eşcinsel akımlara karşı aileyi korumakta kararlıyız.

TÜRKİYE YAŞLANIYOR MU?

Türkiye maalesef yaşlanıyor. Türkiye'de doğum kontrol çok vahşiçe uygulandı. Nüfusun yüzde 9,9'u yaşlı nüfus. Yaşlanmayı düşürmek için en az 3 çocuk olmalı. Çocuk nüfusu azalırken elimizdeki çocuk nüfusu bizim hazinemiz. Bu çocukların geleceğe çok iyi hazırlanması lazım.

Kaynak: TGRT Haber

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...