Fırsat kolluyor: Beşiktaş zirve takibini sürdürdü

- Güncelleme:
Fırsat kolluyor: Beşiktaş zirve takibini sürdürdü

Spor Haberleri

Vodafone Park’taki maçta baştan sona üstün olan siyah beyazlılar, Cenk Tosun, Aboubakar ve Redmond ile güldü. Boğalar’ın tek sayısı ise Lokilo’dan geldi. İki takımın da birer topu direkten döndü.

MURAD TAMER'İN HABERİ - Beşiktaş kendisi gibi son haftaların formda ekibi İstanbulspor’u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ilk yarısı uyku problemi yaşayanlar için ilaç gibiydi. İstanbulspor 18 Mart’ın anlam ve önemine dikkat çekmek istercesine ‘Çanakkale Geçilmez’i oynamaya çalıştı. Amir-Salih-Gedson orta üçlüsü böyle bir rakip karşısında fazlaca ihtiyatlıydı, hücuma katkıları yok gibiydi. 

SİSTEM DEĞİŞTİ

Cenk Tosun’un köşe vuruşundan gelen topu ağlara göndermesi dışında kayda değer bir pozisyon yaşanmadı ilk yarıda. Tosun Paşa’nın sol kanatta etkisiz kalması üzerine Şenol Güneş ikinci yarıda sistem değiştirdi. Gedson sol kanada, Cenk ise santrfora geçti. Beşiktaş’ın temposu artsa da bu defa solda Gedson verimsiz kaldı. Loshaj’ın neredeyse ses hızını aşan şutunda top direkte patladı. 

KARTAL ÜÇLÜ ÇEKTİ

Aboubakar’ın hem seyirlik hem ömürlük golü farkı ikiye çıkardı. İstanbulsporlu oyuncular maçta olduklarını sanki 60. dakikadan sonra fark ettiler. Bu uyanış Beşiktaş savunmasını da afallattı. Misafir ekip önce golü buldu, ardından net fırsatları kaçırdı. Aboubakar’dan rol çalarcasına bir gol atan Redmond skoru belirledi. Beşiktaş üç puanı, kaleyi bulan üç şutla gelen üç golle aldı ve galibiyet serisini de üçe çıkardı.

ALTINDAN KALKAMAYIZ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, İstanbulspor maçının ardından konuştu. “Kazanmamız gereken bir maçtı” diyen tecrübeli teknik adam “İlk yarı oyun üstünlüğü bizdeydi ama şut atamadık. İkinci yarıda attığımız şutlar gol oldu. Ghezzal oyunda elinden geleni yaptı. 2-0’dan sonra yediğimiz gol oyun disiplinini kaybettirdi. Böyle goller yersek hiçbir şeyin altından kalkamayız. Orta sahayı da kaybetmiştik, sonra toparladık. Taraftarın böyle bir havada bize destek olması takdire şayan, teşekkür ediyoruz.  Kazanırken göze hoş gelen oyun da oynamalıyız” diye konuştu.

ALAXANDRU MAXİM: BURADA ÇOK MUTLUYUM

İstanbulspor maçında bir topu direkten dönen Beşiktaş’ın yeni transferi Alexandru Maxim, siyah beyazlı kulüpte çok mutlu olduğunu belirterek “Trajedi ve acıdan sonra buraya gelmek benim için fırsat oldu. Bunu en iyi şekilde kullanmak istiyorum” dedi.

DÖRDÜ DE GOL OLDU

Beşiktaş-İstanbulspor maçının ilginç istatistiği isabetli şutlardı. Beşiktaş’ın isabetli şutlarının üçü de gol olurken İstanbulspor’un rakip kaleyi bulan 70’teki şutu da golle sonuçlandı. Karşılaşmada toplam beş isabetli şut vardı ve dördü ağlarla buluştu.

EYENGA LOKİLO: PENALTIMIZ VERİLMEDİ

İstanbulspor’un tek golünü atan Lokilo, maç sonu “Hocamızın planı 42-43’e kadar iyi gidiyordu. Kornerden gol yedik ve sonrası kötü oldu. Böyle maçlarda zor şans yakalanır. Penaltı pozisyonumuz vardı, hakem bir karar verdi kabul etmek zorundayız” dedi.

ABOUBAKAR: DERBİLERİ SEVERİM

İstanbulspor’a attığı güzel gol sonrası Gedson başta olmak üzere takım arkadaşlarından özel tebrik alan Vincent Aboubakar konuştu: Beşiktaş’ta daha önce de suskun başlamıştım. Önemli olan takıma yardımcı olmak ve kazanmaktı. Biraz zor anlar yaşadık ama birlik beraberlikle bunu atlattık. Derbileri severim. Fenerbahçe’ye karşı gol atıp atmayacağımı maçta göreceğiz.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...