Frutti Extra Bursaspor EuroCup finalinde Virtus Bologna'ya mağlup oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
Frutti Extra Bursaspor EuroCup finalinde Virtus Bologna'ya mağlup oldu

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Frutti Extra Bursaspor için peri masalı finalde sona erdi... DAYS EuroCup Finali'nde İtalya'da Virtus Bologna ile karşı karşıya gelen Yeşil-beyazlılar, mücadeleden 80-67 mağlup ayrılarak ikinci oldu.

Frutti Extra Bursaspor, EuroCup'ta şampiyonluğu kaçırdı... Sırp koç Dusan Alimpijevic yönetimindeki Bursa ekibi finalde İtalya'nın güçlü Virtus Bologna takımına 80-67 mağlup olarak Avrupa ikincisi oldu. Yeşil-Beyazlılar gelecek sezon THY Euroleague'de mücadele edecek.

Kadrosunda Marco Belinelli, Milos Teodosic ve Daniel Hackett gibi yıldızları bulunduran Virtus Bologna, kendi evinde ve seyircisi önünde zorlanmadan şampiyon olurken en değerli oyuncu Teodosi oldu.

Frutti Extra Bursaspor EuroCup finalinde Virtus Bologna'ya mağlup oldu

Salon: Virtus Segafredo Arena

Hakemler: Pukl Sasa xx, Panther Anne xx, Perez Emilio xx
Virtus Bologna: Kyle Weems xx 13, Milos Teodosic xxx 21, Mam Jaiteh xx 13, Daniel Hackett x 1, Tornike Shengelia x 5, Alessandro Pajola x, Kevin Hervey x 4, Marco Belinelli xx 12, JaKarr Sampson xx 11, Isaia Cordinier x, Amedeo Tessitori x
Başantrenör: Sasa Djordjevic

Frutti Extra Bursaspor: Dave Dudzinski xx 14, Onuralp Bitim xx 12, Andrew Andrews x 6, Kevarrius Hayes xx 11, Derek Needham xx 11, John Holland xx 10, Metin Türen x, Ömer Utku Al x 3, Birkan Batuk x
Başantrenör: Dusan Alimpijevic

1. Periyot: 25-12 (Virtus Bologna lehine)
Devre: 41-31 (Virtus Bologna lehine)
3. Periyot: 62-53 (Virtus Bologna lehine)

Frutti Extra Bursaspor EuroCup finalinde Virtus Bologna'ya mağlup oldu

FRUTTİ EXTRA BURSASPOR'UN EUROCUP YOLCULUĞU

10 takımlı B Grubu'ndan 7. sırada play-off serisine yükselen yeşil-beyazlıların, son 16'da kupanın favorisi olarak görülen Partizan NIS karşısında aldığı galibiyet final yolunda dönüm noktası oldu. Saniyeler kala tarihi bir dönüşe imza atan Bursa temsilcisinin final serüvenindeki hikayesi bu maçtaki 103-95'lik galibiyetiyle başladı.

Frutti Extra Bursaspor, çeyrek finalde Slovenya'nın Cedevita Olimpija 85-83, yarı finalde de Andorra ekibi MoraBanc Andorra'yı 85-68'lik skorla devirerek finale yükselmeyi başardı.

Frutti Extra Bursaspor EuroCup finalinde Virtus Bologna'ya mağlup oldu

ŞEHRİ FİNAL HEYECANI SARDI

Kulüp Başkanı Sezer Sezgin, kendilerini final heyecanı sardığını söyledi.

Hem mental olarak hem de fiziksel olarak hazır olduklarını belirten Sezgin, şöyle konuştu:

"Şehrimiz ve ülkemiz adına çok gurur verici bir olay. Şehir çok iyi hazırlanıyor. Buralara gelmemiz sadece şans değil. Sezon başından bu yana süren çalışmaların karşılığını almak ve inanmışlığın bir göstergesi. Son 16'da kupanın favorisi Partizan'ı yendik. Yine Virtus Segafredo Bologna da favorilerden biri. Favoriyi onlar olarak görüyorum. Totemi sürdürmek istiyorum. Çıktığımız tüm karşılaşmalarda rakipler ev sahibi avantajını kullanmıştı. İnşallah başarılı oluruz. Taraftarlara çok minnettarız. İnşallah galibiyetle döneriz. Taraftarımız bizi çok iyi bir şekilde karşılasın. İnşallah finalde kupayı alırız ve döndüğümüzde müthiş bir organizasyonla şehir turu atarız."

"HAYALİN ÖTESİNDE BİR YERDEYİZ"

Genel Menajer Nedim Yücel da çok heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Camia olarak bu maça kenetlendiklerini aktaran Yücel, "Hayalin ötesinde bir yerdeyiz. Hiçbir maça favori olarak çıkmadık. Bu maçın da favorisi değiliz ama tüm maçlarda başımızı kaldırdık. Bu maçta da öyle olacak. Buraya gelmemizde aslan payı taraftarın. Tribünler doldukça oyuncularımız da o ateşle sahaya çıktılar. İnşallah onlara layık oldukları kupayı getireceğiz." dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...