Jorge Jesus'u eleştiren Hasan Kabze: Arda Güler için Fenerbahçe'yi izliyorum

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Jorge Jesus'u eleştiren Hasan Kabze: Arda Güler için Fenerbahçe'yi izliyorum

SPOR Haberleri

Özel Röportaj Hazal Palavar | ÖZEL HABER - Eski milli futbolcu ve Galatasaray efsanelerinden Hasan Kabze, turkiyegazetesi.com.tr sitesine özel açıklamalarda bulundu. Hasan Kabze, Fenerbahçe forması giyen Arda Güler’e övgüler yağdırdı.


ÖZEL RÖPORTAJ HAZAL PALAVAR | ÖZEL HABER - Galatasaray efsanelerinden olan milli futbolcu Hasan Kabze, Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler hakkında düşünceleri sorusuna, “Gerçekten Allah vergisi bir yeteneği var. Yurt dışında çok üst düzey takımlarda oynayabilecek kapasiteye sahip. Arda bizim için çok kıymetli, çok değerli. Umarım çok üst seviyelerde izleyebileceğimiz kariyere sahip olur” diyerek Fenerbahçe’nin 18 yaşındaki orta sahasına övgüler yağdırdı. 

HASAN KABZE: ARDA GÜLER OYNUYORSA İZLERİM

“Daha genç” diye sarı-lacivertli ekipte çok az süre olan Arda Güler’in taraftar baskısıyla oynamaya başladığını söyleyen Hasan Kabze, “Fenerbahçe’de Arda’nın oynamaması bir Türk olarak, futbolsever olarak beni çok üzüyordu. En azından sonradan bile girse, yarım saat izlemek istediğim biri. Fenerbahçe maçı olduğu zaman Arda Güler oynuyor mu? Oynuyorsa izleyeyim diyebileceğim bir futbolcu kendisi. Şu anda Fenerbahçe’de çok az oynuyor. Her zaman söylüyorum; Fenerbahçe bu dönemlerden geçerken ilk 11’de yazılması gereken ilk isim Ferdi, ikincisi de Arda’dır. Sonra takımı diğer bölgelere göre koyarsın diye düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi. 

Jorge Jesus'u eleştiren Hasan Kabze: Arda Güler için Fenerbahçe'yi izliyorum

HASAN KABZE: HOCALARIN CESARETİ YOK

Avrupa’da Bellingham, Pedri ve Gavi gibi genç oyuncular takımın bel kemiği, Arda Güler gibi yetenekli gençlere neden Türkiye’de daha az şans verildiği sorusuna Hasan Kabze, “Ülkemizde her sene böyle oyuncular çıkmıyor. Türkiye için zaten bu tip oyuncular çok özel. Bundan önce Arda Turan vardı. O da çok özel yeteneklerimizden bir tanesiydi ve hak ettiği yerlere gitti. Şimdi yurt dışında oynayan oyuncular, oradaki sisteme uygun olarak eğitiliyor. Günü kurtarmaktan ziyade bir takım olarak bütünlüğü sağlayıp, tüm takımdan aynı oranda verim almaya çalışıyorlar. Böyle bir yapıya sahip oldukları için o yüzden oynatabiliyorlar. Ancak Türkiye’de maalesef bu cesareti gösteren çok az teknik direktör var. Yeri geldi Fatih Terim çok fazla örneğini yaptı. Fakat gerçekten ülkemiz sabır konusunda çok yoksun. Teknik direktörlerin kredilerinin çok az. O yüzden ilk etapta yetenekli ama hiç oynamamış bir oyuncuyu oynatabilmeleri biraz cesaret ister. Aslında o cesareti teknik direktörlerin göstermesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.  

Jorge Jesus'u eleştiren Hasan Kabze: Arda Güler için Fenerbahçe'yi izliyorum

AVRUPA’YA GİDEN GENÇLER DAHA İYİ PERFORMANS GÖSTERMELİ

Genç yaşta Avrupa’ya umut vaat eden oyuncuların neden tutunamadığı sorusunu da yanıtlayan Hasan Kabze, “Bazen gittiğin yerdeki uyum, şartlar, insani duygular çok farklı olabiliyor. Herkesin karakteri çok farklı, biraz da karakterle alakalı bir durum. Gençler, gittikleri yerde yabancılık çekip yalnızlık hissedebilirler ama çok genç yaşta gittikleri için öncelikleri üst düzey takımlardan ziyade alt ligler olursa daha rahat oynayabilirler. Dolayısıyla şans verildiği zaman iyi değerlendirmek zorundalar. Çünkü başka bir ülkeye, başka bir kültüre gidiyorsun ve buna adaptasyon sağlamak öyle kolay değil. Özellikle gittiği ülkede milliyetçilik duyguları çok yüksekse bu süreci hızlı atlatması daha da uzun sürüyor. Ama kalite olarak burada göstermiş olduğu performansın daha fazlasını orada göstermek zorunda kalıyor genç oyuncular. Ancak böyle orada tutunabilirler” diyerek genç oyunculara tavsiyelerde bulundu. 

“TAKTİK ANLAYIŞI İNANILMAZDI”

“Futbolu Rusya’da öğrendim” diyen tecrübeli futbolcu Kabze, bunun sebebini de şöyle açıkladı:

“Rubin Kazan’daki teknik direktörümüz Kurban Berdyev, gerçekten futbolu tek tek anlatırdı. Teker teker hangi pozisyondaysanız her şeyin açıklamasını yapan ve neden olduğunu bize anlatan bir hocaydı. Bütün oyuncuların ne yapması gerektiğini direkt taktiksel olarak bize anlatıyordu. İnanılmaz bir taktik anlayışı vardı. O yüzden ben futbolun çoğunu Rusya’da öğrendim diyorum.”

Jorge Jesus'u eleştiren Hasan Kabze: Arda Güler için Fenerbahçe'yi izliyorum

FUTBOLU BİLENLER, HEM FEDERASYONDA HEM DE KULÜP BAZINDA YÖNETİMDE OLMALI

Son olarak Türk futbolunun neden gelişmediği sorusunu da yanıtlayan Hasan Kabze, “Anlayış anlamında ne kadar yabancı hoca, ne kadar yabancı oyuncu gelirse gelsin, bazı kişiler bazı ortamlara ayak uydurmak zorunda kalıyor. Örnek veriyorum; dış etkenler, maddi yönden etkenler oluyor. Türkiye’deki futbolun ilerleyebilmesi için öncelikle kafa yapısının değişmesi gerekiyor. Futbol oynayan, futbolun içinden gelmiş insanların yönetime girmesi gerekiyor, hem federasyonda hem de kulüp bazında. Futbol oynayan kişiler ne kadar sistemin içinde olursa, Türk futbolunun daha da ilerleyeceğini düşünüyorum.” açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...