Michy Batshuayi siftahı 3 golle yaptı, Fenerbahçe Kayserispor'u deplasmanda 4 golle devirdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Michy Batshuayi siftahı 3 golle yaptı, Fenerbahçe Kayserispor'u deplasmanda 4 golle devirdi

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Fenerbahçe zorlu Kayserispor deplasmanında 3-4 kazanarak liderliğini sürdürdü. İsmail Kartal Konferans Ligi’nde oynattığı Michy Batshuayi'yi bu sezon ligde ilk kez 11'de başlattı. Avrupa’da 3 golü olan Batsman ligde siftahı 3 golle yaptı, Dzeko'nun yokluğunu aratmadı. Fred 90+8'de, Mert Hakan Yandaş 90+11'de kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe Süper Lig'in 17. haftasında Kayserispor'u deplasmanından 3-4 mağlup etti. Sarı-Lacivertliler 1-3 öne geçtiği maçta dişli rakibine 3-3'te yakalandı. Galibiyet golü penaltıdan geldi.

Ligdeki galibiyet serisini 4 maça, puanını da 43'e çıkaran Fenerbahçe, zirvedeki yerini korudu. 

MİCHY BATSHUAYİ PATLAMA YAPTI

Maça İrfan Can Kahveci'nin yerine hücum hattında 11'de başlayan Cengiz Ünder 1 gol, 1 asistlik katkı sağladı. Milli futbolcu bu sezon ilk kez gol sevinci yaşarken, ligde 3. kez 11'de maça başladı.

Bu sezon Süper Lig'de 8 müsabakada forma şansı bulan ancak ilk kez 11 başlayan Michy Batshuayi, Kayserispor'a 3 gol attı. Belçikalı forvet, geçtiğimiz sezon oynanan İstanbulspor maçında da hat-trick yaparken, sarı-lacivertli formayla ikinci kez bu başarıyı tekrarladı. 

30 yaşındaki futbolcu, ligdeki ilk gollerini bu maçta atarken, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ise takımı adına 5 gol kaydetti.

Kayserispor'un gollerini Kemen, Thiam ve Cardoso attı.

DERBİDE İKİ KRİTİK EKSİK

Müsabakanın uzatma dakikalarında duran top kazanan ev sahibinde atış öncesi hakeme itirazda bulunan Fred, sarı kart gördü. Hakem Zorbay Küçük ile konuşmasını sürdüren Fred bu kez doğrudan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Ev sahibinde Gökhan Sazdağı'nın 90+10. dakikada kullandığı serbest vuruşta top üstten dışarı giderken, hakem Küçük Mert Hakan Yandaş'a ikinci sarı kartını gösterdi ve kırmızı kartla saha dışına gönderdi. Böylece Fred'in ardından Mert Hakan Yandaş da Galatasaray derbisinde cezalı duruma düştü.

BU SEZON 4. KIRMIZI KART

Sarı-lacivertlilerde bu sezon İsmail Yüksek, MKE Ankaragücü ve Trabzonspor maçlarında kırmızı kart gördü. Kayserispor mücadelesinde de Fred ile Mert Hakan Yandaş, kırmızı kart görürken Fenerbahçe'nin ligde bu sezon gördüğü kırmızı kart sayısı 4'e çıktı.

https://twitter.com/Fenerbahce/status/1737504572988358969

Michy Batshuayi siftahı 3 golle yaptı, Fenerbahçe Kayserispor'u deplasmanda 4 golle devirdi

Michy Batshuayi siftahı 3 golle yaptı, Fenerbahçe Kayserispor'u deplasmanda 4 golle devirdi

Michy Batshuayi siftahı 3 golle yaptı, Fenerbahçe Kayserispor'u deplasmanda 4 golle devirdi

Stat: RGH EnerTürk Enerji

Hakemler: Zorbay Küçük, Erdem Bayık, İlker Takpak

Mondihome Kayserispor: Bilal Bayazıt, Gökhan Sazdağı, Attamah, Hosseini, Hasan Ali Kaldırım, Kartal Kayra Yılmaz, Karimi (Dk. 80 Ramazan Civelek), Kemen, Cardoso (Dk. 79 Mane), Morte (Dk. 79 Bahoken), Thiam

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Serdar Aziz (Dk. 81 Oosterwolde), Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksel, Fred, Cengiz Ünder (Dk. 72 İrfan Can Kahveci), Szymanski (Dk. 89 Mert Hakan Yandaş), Tadic (Dk. 73 King), Batshuayi (Dk. 90 Umut Nayir)

Goller: Dk. 8 Cengiz Ünder, Dk. 40, 50 ve 79 (penaltıdan) Batshuayi (Fenerbahçe), Dk. 45+4 Kemen, Dk. 56 Thiam (penaltıdan) (Mondhome Kayserispor)

Kırmızı kartlar: Dk. 90+8 Fred, Dk. 90+10 Mert Hakan Yandaş (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 36 Karimi, Dk. 90+4 Hosseini (Mondihome Kayserispor), Dk. 57 Djiku, Dk. 87 Oosterwolde, Dk. 90+7 Fred (Fenerbahçe)

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...