PFDK'dan Sagiv Jehezkel ve Eden Karzev'e 8 maç men kararı!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
PFDK'dan Sagiv Jehezkel ve Eden Karzev'e 8 maç men kararı!

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, İsrail'e yönelik paylaşımları nedeniyle tepki çeken Eden Karzev ile Sagiv Jehezkel'e 8'er maç men cezası verdi.

Antalyaspor-Trabzonspor maçında attığı gol sonrası yaşadığı sevinç ile tepkilere neden olan İsrailli siyonist futbolcu Sagiv Jehezkel ve sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Jehezkel destek veren Eden Karzev hakkında Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan (PFDK) açıklama geldi.

JEHEZKEL VE KARZEV HAKKINDA KARAR

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, İsrail'e yönelik paylaşımları nedeniyle tepki çeken Eden Karzev ile Sagiv Jehezkel'e 8'er maç men cezası verdiğini duyurdu.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"BİTEXEN ANTALYASPOR Kulübünün, 14.01.2024 tarihinde oynanan BİTEXEN ANTALYASPOR-TRABZONSPOR A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasında, sporcusunun atmış olduğu gol sonrasında ideolojik propagandada bulunması suretiyle FDT'nin 42/2. maddesi uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 97.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada BİTEXEN ANTALYASPOR Kulübü sporcusu SAGIV SHALOM JEHEZKEL'in, ideolojik propagandada bulunması suretiyle 8 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,

RAMS BAŞAKŞEHİR FK'nın, sporcusunun ideolojik propaganda içeren görselli paylaşımda bulunması suretiyle FDT'nin 42/2. maddesi uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 97.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

RAMS BAŞAKŞEHİR FK sporcusu EDEN KARZEV'in, ideolojik propaganda içeren görselli paylaşımda bulunması suretiyle 8 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...