Premier Lig'de 15 yıl sonra siyahi hakem maç yönetecek! Sam Allison göreve hazır

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Premier Lig'de 15 yıl sonra siyahi hakem maç yönetecek! Sam Allison göreve hazır

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Premier Lig'in 18. haftasında oynanacak karşılaşmalarda uzun zaman sonra bir ilk yaşanacak. Rebecca Welch ve Sam Allison, görev alacakları maçlarla tarihe geçmeye hazırlanıyor.

Premier Lig'in 18. haftasında Craven Cottage Stadı'nda oynanacak Fulham - Burnley maçında tarihi bir an yaşanacak.

Rebecca Welch, 23 Aralık'taki karşılaşmayla Premier Lig'de maç yöneten ilk kadın hakem olacak.

40 yaşındaki hakem Fulham - Manchester United maçında dördüncü hakem olarak Premier Lig'in hakem kadrosunda yer alan ilk kadın oldu. Rebecca Welch, bu yıl gerçekleştirilen Kadınlar Dünya Kupası'nda da görev yaptı.

Premier Lig'de 15 yıl sonra siyahi hakem maç yönetecek! Sam Allison göreve hazır

İngilizlerin ünlü hakemi Mark Clattenburg, "Bu karar için geç bile kalındı. Kesinlikle göstermelik bir karar değil. Rebecca bunu hak ediyor. Sahada hakemin cinsiyeti önemli değil, önemli olan sahada doğru karar verebilmektir" sözleriyle Welch'e destek oldu.

15 SENE SONRA SİYAHİ HAKEM OLACAK

Premier Lig'de oynanacak Luton Town-Sheffield United maçını yönetecek olan Sam Allison, son 15 yıl sonra görev yapacak ilk siyahi hakem olacak.

 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...