Tesla Cybertruck sonunda sahneye çıktı! İşte fiyatı ve sipariş süreci

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget, The Verge
- Güncelleme:
Tesla Cybertruck sonunda sahneye çıktı! İşte fiyatı ve sipariş süreci

T-Otomobil Haberleri  / Engadget, The Verge

Tesla nihayet uzun zamandır beklenen Cybertruck modelini ilk müşteri grubuna teslim etti. Ancak köşeli tasarımıyla oldukça fütüristik görünen kamyonet / SUV olarak da sınıflandırılan aracın önünde hala uzun bir yol var.

Dört yıllık gecikmenin ardından Tesla Cybertruck nihayet ilk teslimatlarını yaptı. Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin Austin, Teksas'taki fabrikasında çekme yeteneklerini, kurşun geçirmez kapılarını ve düz hat hızını öne çıkaran bir teslimat etkinliğine liderlik etti. 

Şirket aracın teknik özellikleri, fiyatı ve ayrıntılarını web sitesinde yayınlamadan önce, birçok müşteri etkinlikte Cybertruck'larını teslim aldı; ancak kapıyı açmak biraz zor gibi görünüyordu.

TESLA CYBERTRUCK FİYATLARI NE KADAR? 

Peki, Tesla Cybertruck fiyatı ne kadar? En ucuz olan arkadan çekişli, tam şarjla 400 kilometre (km) menzile çıkabilen model, 2025 yılına kadar teslim edilemeyecek olsa da fiyatının 60 bin 990 dolardan (1 milyon 762 bin TL) başlayacağı açıklandı. Cybertruck'ın bu versiyonunun 2019'daki ilk tanıtımdaki fiyatı 39 bin 900 dolardı. 

Tesla Cybertruck sonunda sahneye çıktı! İşte fiyatı ve sipariş süreci

Tesla'nın sipariş sayfasında, 2024'te çift motorlu ve üç motorlu "Cyberbeast" versiyonlarının çıkacağı belirtiliyor. Bu 4x4 Cybertruck, 79 bin 990 dolar başlangıç fiyatına sahip. Sitedeki açıklamaya göre, 547 km menzil gidebiliyor, 0-100 km/saat hıza 4,1 saniyede ulaşabiliyor ve 180 km/saat azami hıza çıkabiliyor. 

En üst seviye donanımlara sahip olduğu belirtilen "Cyberbeast" versiyonunun fiyatı ise 99 bin 990 dolardan (2 milyon 890 bin TL civarı) satışa çıkıyor; bu modelin 514 km menzile sahip olduğu belirtiliyor. Üç motorlu Cyberbeast, 10,296 lb-ft tork gücüne sahip ve 845 beygir gücü üretiyor.

TESLA'NIN YILAN HİKAYESİNE DÖNEN CYBERTRUCK MACERASI 

Cybertruck üretiminin başlangıçta 2021'in sonlarında başlaması planlanıyordu ancak tedarik zincirindeki eksiklikler ve üretimdeki zorluklar nedeniyle ertelendi. 

Cybertruck'ın prototip versiyonları ilk oefa bu yıl ortaya çıkmaya başladı ve tuhaf şekilli, keskin köşeli araç için heyecanı artırdı. Aracın ön cam sileceği bile kendi başına oldukça ilginç.

Tesla Cybertruck sonunda sahneye çıktı! İşte fiyatı ve sipariş süreci

Bu son etkinlikte Musk, Tesla'nın baş tasarımcısı Franz Von Holzhausen'i 2019'daki gibi yeniden "kurşun geçirmez cam testi" için sahneye çağırdı. 2019'da zırhlı cam tek hamlede tuzla buz olmuştu ama bu sefer camkırılmadı. 

Bu arada etkinlik bir Tesla tanıtımına kıyasla son derece kısaydı. 2019'daki ilk Cybertruck tanıtımına kıyasla çok daha az katılımcı olduğu görüldü.

Elektrikli otomobil devi Tesla, 2025 yılına kadar yılda 250 bin Cybertruck üretmeyi hedeflediklerini açıkladı ancak üretim sürecinin çok zor olacağını vurguladı. 

Geçtiğimiz ekim ayında finansal rapor açıklamasında Musk, 1 milyondan fazla kişinin Cybertruck ön siparişi için istenen 100 dolar depozitoyu ödediğini belirterek "taleplerin alışılmışın dışında olduğunu" söylemişti. Ancak şirketin "çiğneyebileceğinden daha fazlasını ısırmış" olabileceğini de itiraf etti. Milyarder iş insanı, "Cybertruck ile kendi mezarımızı kazdık." dedi. 

Tesla Cybertruck sonunda sahneye çıktı! İşte fiyatı ve sipariş süreci

Artık şirket, ön sipariş veren müşterilerine mümkün olduğunca hızlı bir şekilde teslimat yapmaya odaklanacak. Ayrıca son derece rekabetçi olan kamyonet pazarında Tesla, Ford'un F-150 Lightning ve Rivian R1T gibi diğer elektrikli kamyonetlerle rekabet etmeye çalışacak. Ancak Tesla'nın en azından ilk etapta çok fazla üretim yapması beklenmiyor.

Öte yandan Tesla, Cybertruck alıcılarının, fazladan 6 bin 500 dolar ödemesi karşılığında aracın siyah renkli versiyonunu alabileceğini açıkladı. Ayrıca Tesla, Cybertruck için kendi kendini onaran renkli kaplamaları da piyasaya sürecek.

Tesla Cybertruck sonunda sahneye çıktı! İşte fiyatı ve sipariş süreci

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Engadget, The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...