Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yerli Otomobilin belgeseli yapılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Milliyet
Yerli Otomobilin belgeseli yapılıyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Milliyet

27 Aralık'ta Bilişim Vadi'sinde tanıtılan yerli otomobil hakkında yeni bir bilgi daha geldi. Herkes tarafından beğenilen ve yabancı basına da konu olan yerli otomobilin belgeseli geliyor!

27 Aralık Cuma günü tanıtıldığından beri gündemin ana konusu olmaya devam eden yerli otomobil hakkında yeni bir bilgi daha geldi.

Yerli otomobilin ön sipariş süreci ve fiyatı hakkında tartışmalar devam ederken, TOGG'un Twitter üzerinden yaptığı paylaşım heyecanlandırdı.

“Eskizlerden tam boy modele, modelden gerçeğe, tasarım sürecimiz ve #TOGG tasarım ekibimiz…” ifadeleri ile TOGG'un Twitter üzerinden yaptığı paylaşıla, yerli otomobil belgeselinin 10 Ocak Cuma günü yayınlanacağı açıklandı.

Belgeselde yerli otomobil hakkında hangi detayların verileceği hakkında bir ipucu verilmese de, başlangıcından bugüne olan tüm detayların yer verilmesi bekleniyor.

Pininfarina ile çalışılan tasarım öyküsünden, üzerinde bulundurduğu teknolojik özelliklere kadar kararların ansıl alındığı ve ne şekilde harekete geçildiğini öğrenmeyi beklediğimiz belgesel, 10 Ocak Cuma günü Türkiye'nin Otomobili hesabından Twitter üzerinden paylaşılacak.

Yerli otomobilin teknik özellikleri 
30 dakikanın altında hızlı şarj imkanı veren otomobil, 300 km ve 500 km menzil opsiyonlarına sahip.

Araçta, gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketi mevcut.

Otomobilde, 200 beygir güç ile 7.6 saniye, 400 beygir güç ile 4.8 saniye altında 0-100 km/s hızlanma kapasitesi bulunuyor.

Yerli otomobilde Holografik Asistan teknolojisi de bulunuyor. Bu teknolojiyle yol detayları, tümsekler, köprüler sürücünün direkt olarak gözbebeğine ışınlar yoluyla iletilecek.

Türkiye'nin 2023'e damga vuracak projeleri arasında yer alan yerli otomotiv ise Bursa'da üretilecek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Milliyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...