Apple, iPhone 15 üretimine erken başladı! İşte geçerli nedeni

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple, iPhone 15 üretimine erken başladı! İşte geçerli nedeni

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, 12 Eylül tarihinde iPhone 15 serisini tanıtacak. Tanıtım tarihi yaklaşırken fabrikalar, üretime başladı. Fakat belirtmek gerekiyor Apple, üretimi diğer yıllara göre erken başlattı. İşte Apple'ın üretime erken başlamadaki geçerli nedeni.

Apple, 12 Eylül tarihinde iPhone 15 serisini tanıtacak. Yeni seri için dört yeni model bekleniyor. Tanıtım tarihi yaklaşırken fabrikaların da iPhone 15 üretimine başladığı ortaya çıktı. Fakat üretim diğer yıllara göre çok daha erken başladı.

APPLE, ÇİN'E OLAN BAĞIMLILIĞINI AZALTMAK İSTİYOR

Tanıtım tarihinin yaklaşmasıyla Foxconn, iPhone 15 üretimine şimdiden başladı. Fakat üretim her zamanki gibi Çin'de değil de Hindistan'da başladı. Fabrikaların erken başlaması birçok teknoloji analistinin dikkatini çekti. Bununla ilgili de bazı iddialar ortaya atıldı.

iMore tarafından yayınlanan habere göre Apple, Çin'e olan bağımlılığını azaltmak istiyor. Bu nedenle de üretimi erkenden başlattı. Çünkü COVID-19 kaynaklı pandemi nedeniyle Çin'in aldığı önlemler fabrikaların işleyişini aksattı. Apple ise tedarik konusunda zor dönemler geçirdi ve müşteriler satın almak için iPhone bulamadı.

Apple tekrardan benzer sorunları yaşamak istemiyor. Bu nedenle de şirket, Hindistan'da üretimi erkenden başlattı. Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple, iPhone 14 serisinin de yüzde 7'lik kısmını Hindistan'da üretmişti. iPhone 15 serisi için ise Hindistan üretim hedefinin ne kadar olduğu bilinmiyor. 

iPhone üretiminin bir kısmının Hindistan'a taşınmasıyla satışların olumlu yönde etkileneceği tahmin ediliyor. Çünkü firma, stok konusunda sorun yaşamayacak ve ürünlerini müşterilere direkt olarak ulaştırabilecek.

(Kaynak: iMore)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...