Apple'a kötü haber: Android kullanıcı sayısı iPhone modellerini geçti!

Düzenleyen: / Kaynak: SamMobile
- Güncelleme:
Apple'a kötü haber: Android kullanıcı sayısı iPhone modellerini geçti!

TEKNOLOJİ Haberleri  / SamMobile

Android kullanıcısı sayısı iPhone modellerini geride bırakmayı başardı. Yapılan araştırmaya göre Android işletim sistemi, yüzde 61'lik payla pazara hakim durumda.

CIRP tarafından yapılan bir ankete göre Android akıllı telefon kullanıcılarının sayısının iPhone sahiplerini geride bıraktı. Araştırma şirketi, Apple'ın Amerika Birleşik Devletleri pazarında akıllı telefon pazarına hakim olduğu yönündeki yaygın algıya rağmen, Apple cihazlarının satılan akıllı telefon sayısının yalnızca yüzde 39'undan sorumlu olduğunu belirtiyor.

ANDROİD, APPLE'I GEÇTİ

Açıklanan bu oran, Android'in yaklaşık %61'lik bir payla pazara hakim olduğu anlamına geliyor. Bunun toplam satışlarda olduğunu, iPhone'ların bireysel olarak hala en çok satan modeller olduğunu da bu noktada hatırlatmakta fayda var.

SamMobile'ın aktardığı bilgilere göre CIRP araştırmasında dikkat çeken unsur, telefon santral verileri oluyor. Bunun sebebi ise iPhone kullanıcılarının yalnızca yüzde 10'unun bir yıl içinde cihazlarını yeni bir modelle değiştirmesi olarak görülüyor. Aynı dönemde Android kullanıcılarının yüzde 23'ü cihazlarını yeni bir akıllı telefona yükseltme kararı aldı.

Apple'a kötü haber: Android kullanıcı sayısı iPhone modellerini geçti!

Araştırma şirketi CIRP, iPhone kullanıcılarının yüzde 61'inin satın aldıktan iki yıl sonra aynı akıllı telefonunu kullanmaya devam ettiğini aktarıyor. Android'de ise kullanıcıların yalnızca yüzde 43'ü iki yıl sonra aynı akıllı telefonu kullanmaya devam ediyor.

Araştırma şirketi bunun nedenlerinden birinin Apple cihazlarının daha pahalı olması olduğuna dikkat çekiyor. Bu da kullanıcıların akıllı telefonlarını daha uzun süre kullanmalarına neden oluyor.

ANDROİD İÇİN GENİŞ AKILLI TELEFON YELPAZESİ

Araştırmanın ortaya attığı bir diğer teori ise Apple'ın yılda bir kez yeni iPhone'ları piyasaya sürmesine rağmen birçok üreticinin farklı Android modellerini piyasaya sürmesi oluyor. Bu sayede Google'ın işletim sistemi, kullanıcılarının cihazlarını değiştirme konusunda daha fazla seçeneğe sahip olmasını sağlıyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: SamMobile
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...